BK in Koksijde: het programma van onze starters

Voelt u ze ook stilaan stijgen, de BK-koorts? Zaterdag en zondag wordt voor de Belgische titels gestreden in het zand van Koksijde, traditioneel één van de hoogtepunten van het seizoen. Wie rijdt wanneer?
 
Op zaterdag komen we nog niet in actie, maar supporteren we wel voor onze jongeren van Callant - Doltcini. Om 12u starten de eerstejaarsnieuwelingen, om 13u30 de tweedejaarsnieuwelingen, allebei voor een wedstrijd van dertig minuten. De juniores zijn om 15u aan de beurt voor een wedstrijd van veertig minuten.
 
Zondag zijn wij aan de beurt! Om 11u start de beloftewedstrijd. Daarin doen we het zonder Eli Iserbyt, maar met Thomas Joseph, en ook hij mag gezien worden als een kandidaat op de titel. In de wedstrijd van vijftig minuten starten verder ook Arno Debeir, Jarne Driesen, Tijl Pauwels en Gianni Siebens.
 
Om 13u45 is Laura Verdonschot aan de beurt. Een jaar geleden strandde ze op een zucht van de elitetitel, maar kon ze wel met de beloftetitel naar huis. Intussen is Laura prof, en daarom komt ze op dit BK enkel nog in aanmerking voor de titel bij de eliterensters. Haar wedstrijd duurt minstens 40 minuten.
 
De mannen-elite tot slot beginnen er om 15u15 aan voor een wedstrijd van een uur. Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Eli Iserbyt, Klaas Vantornout en Dieter Vanthourenhout zijn niet de belangrijkste kanshebbers op de titel, maar met z'n vijven kunnen ze wel een sterk blok vormen in het Koksijdse zand. Benieuwd wat dat geeft!
 
(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: