De eerste balans: vier renners zorgen voor zeven tv-podia

Het veldritseizoen lijkt nog maar amper begonnen, maar toch zit de eerste maand er al op. In zeven tv-crossen stonden we al even vaak op het podium.

Een sterk collectief: het is al jaren het pronkstuk van onze manager Jurgen Mettepenningen bij de start van het veldritseizoen. Dat we ook deze keer onze start niet gemist hebben, blijkt uit de cijfers: vier verschillende renners zorgden in zeven crossen die rechtstreeks werden uitgezonden op Belgische tv voor evenveel podiumplaatsen. Daarmee zijn we al een eind opgeschoten in de ambitie van Jurgen: een 25-tal podiumplaatsen aan het eind van het seizoen.

Even het lijstje: Michael Vanthourenhout en Klaas Vantornout werden 2 en 3 in Geraardsbergen, in de VS zorgden Michael (tweede in Las Vegas) en Kevin Pauwels (tweede in Iowa) voor de podiumplaatsen. Na het Amerikaanse avontuur gingen we op ons elan verder: Michael werd derde in Neerpelt, jong talent Eli Iserbyt derde tussen de profs in Meulebeke en andermaal Michael derde in Ronse. Enkel in Gieten vielen we tot dusver naast het podium.

Niet meegerekend zijn onze vele podiumplaatsen in veldritten die niet op Belgische tv te zien waren. Zo slaagden Klaas en Eli erin plaatsen 1 en 2 te bezetten in het Zwitserse Baden en finishten Yorben Van Tichelt en Angelo De Clercq als eerste en derde in de UCI-cross in het Britse Derby.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: