Driemaal nieuws uit de ziekenboeg

Teamdokter Frank De Winter werd de voorbije dagen en weken vaak geconsulteerd door onze renners. Wat nieuws uit de ziekenboeg: over de knie van Alicia Franck, de luchtwegen van Michael Vanthourenhout en de beterschap bij Thomas Joseph.

Vaak kon onze nieuwkomer Alicia Franck haar nieuwe kledij nog niet aantrekken in competitie. De eerste vrouw in ons midden werd op 1 december op haar Vespa aangereden door een auto en bezeerde daarbij haar knie. Aanvankelijk leek de schade beperkt te blijven tot het missen van de wedstrijd in Francorchamps, maar Alicia moest ook passen voor afgelopen weekend en moet ook haar wereldbekerselectie voor Namen doorschuiven naar een ander. "Uit een echo maandag bleek dat het vlies rond mijn knieschijf beschadigd is. Daarom moet ik tien dagen rusten. Ik mag wel zwemmen, aquajoggen en mijn stabiliteitsoefeningen doen, maar niet fietsen. Want als ik mijn knie constant plooi, bestaat het risico dat de beschadiging een scheur wordt. En dat zou pas helemaal erg zijn. Dus moet ik geduld hebben en dit uitzitten." Ook in Diegem (23/12) zal Alicia nog niet in actie kunnen komen.

Michael Vanthourenhout sukkelt dan weer met de luchtwegen. Zijn offday in Overijse had daar reeds alles mee te maken: "Ik had 's avonds na Essen al gevoeld dat ik wat warm kreeg en niet goed recupereerde. Toen ik zondagmorgen opstond, had ik al last van de luchtwegen. Ik startte toch in Overijse maar voelde eigenlijk meteen dat het niet ging zoals het zou moeten. Eigenlijk was ik beter meteen gestopt." Ondertussen is het ergste achter de rug. "Maandag was de ergste dag. Geïrriteerde luchtwegen, een verstopte neus, hoofdpijn, ... Dinsdag kon ik weeral wat fietsen, vandaag woensdag ging het opnieuw wat beter. Het betert, maar traag. Ik zal dit weekend (in de Scheldecross en Namen, red.) wel nog wat last ondervinden, maar hopelijk niet te veel. Het is een belangrijk weekend voor me."

Goed nieuws komt dan weer van onze belofte Thomas Joseph, die na drie weekends buiten competitie in Overijse terug een geslaagde rentree maakte: "Die viel heel goed mee, vond ikzelf. Ik maakte lang deel uit van de groep die streed voor plek vier, tot ik een stom foutje maakte. Uiteindelijk werd ik zevende, en dat is niet slecht. Belangrijkste is dat mijn bloedwaarden ook niet slecht meer zijn. Ik probeer nu een zo goed mogelijk tweede deel van dit seizoen te maken. Met een goeie conditie die ik hopelijk kan doortrekken tot eind februari. Maar nu eerst terug wedstrijdritme opdoen." Thomas komt dit weekend enkel in Namen in actie, waar hij mag starten als lid van de Belgische B-ploeg.

(Foto's Davy De Blieck)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: