Een update uit de ziekenboeg: over Michael, Alicia en Kobe

Ons wegseizoen vergde helaas ook al enkele slachtoffers. Een update met pechvogels Michael Vanthourenhout, Alicia Franck en Kobe Goossens.

Op 18 juni reed Michael Vanthourenhout zijn laatste wegwedstrijd, nadien laste hij een rustpauze in omwille van een onsteking die een zeurende pijn aan de knie veroorzaakte. "Pijn net boven de knie", preciseert Michael. "Ik had er eerder ook al last van en toen bleef ik daar te lang mee verder rijden. Nu besliste ik meteen om er iets aan te doen. Terwijl ik van de fiets bleef heb ik de bil- en hamstringspieren met oefeningen bij de kine versterkt. Het wordt nu een werkpunt om dat te blijven doen, ook tijdens het crossseizoen." Intussen mag Michael al een weekje terug fietsen. "Niet intensief, maar wel lang. Volgende week trek ik op stage naar de Vogezen, en normaal begin ik na de Tour weer te koersen. Als alles vanaf nu goed gaat, zal de opgelopen achterstand goed meevallen."

Alicia Franck is er erger aan toe. Zij viel eind vorige week met een zware crash letterlijk uit de Tour de Feminin in Tsjechië, waar ze koerste met een Belgische selectie. Verdict: een gebroken sleutelbeen. "Maar de hoofdpijn is momenteel erger dan dat sleutelbeen", vertelt ze. "Ik liep blijkbaar ook een hersenschudding op, waardoor ik nog hele dagen moe ben en erg veel moet slapen. Dat rusten probeer ik nu zo goed mogelijk te doen. Maandag werd ik geopereerd aan mijn sleutelbeen, en dat is goed verlopen. Ik zou zondag op de rollen mogen beginnen te fietsen, maar moet wel nog een paar weken wachten tot ik buiten mag trainen. Normaal zou ik eind deze maand een rustperiode ingelast hebben, die verschuift naar nu." Koersen zal Alicia deze zomer wellicht niet meer doen.

Belofte Kobe Goossens, die heeft de deur van de ziekenboeg al achter zich dichtgeslagen. Hij verdween met een barst in een handwortelbeentje uit de Ronde van Slovakije, intussen al meer dan een maand geleden. "Ik denk niet dat je mij nog geblesseerd mag noemen, neen. Enkel na een rit van zes uur had ik nog wat last aan de pols. Na die val zat ik na een week rust alweer iedere dag drie uur op de rollen. Nadien heb ik opgebouwd op de weg- en tijdritfiets en vorige week deed ik een stage in de Alpen waarin ik heel veel uren klopte. Ik denk dat ik klaar ben voor de Ronde van Luik, waar ik toch goed hoop te zijn." Kobe koerst normaal donderdag al voor het eerst weer in het West-Vlaamse Gistel.

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: