EK Tabor: terug naar succesvolle grond

Zondag verdedigen vijf renners van Marlux - Napoleon Games de Belgische kleuren op het Europees kampioenschap in het Tsjechische Tabor: Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout, plus beloften Eli Iserbyt, Thomas Joseph en Laura Verdonschot.

Tabor, daar werden voor onze ploeg al enkele mooie hoofdstukken geschreven. De wereldtitel bij de beloften van Michael, wereldbekerwinst op impressionante wijze door Kevin, en WK-zilver met dank aan Klaas Vantornout: iedere keer viel er op Tsjechische grond wel iets te vieren voor ons team. Ook deze keer hebben we veel kansen: Eli en Laura maken kans op goud bij de beloften, Kevin en Michael mogen hopen op podium (en wie weet meer?) bij de elite.

Kevin is eerder aarzelend aan zijn seizoen begonnen, maar dat deed hij ook vorig jaar en toen reed hij in Pontchâteau net als een jaar eerder in Huijbergen een heel sterk EK. Jammer dat hij toen in Pontchâteau werd afgeremd door twee lekke banden. "Ik was toen wel goed, ja. Hopelijk is dat nu weer zo. Ik denk dat ik nog wat crossen nodig heb om echt goed te zijn, maar ik reed op de Koppenberg toch al in de top vijf. Ik verkende vandaag (zaterdag, red.) al de EK-omloop. Een beetje vettig, en morgen wordt er nog wat regen voorspeld. Het is een omloop die me wel ligt. Redelijk op conditie en met redelijk wat niveauverschil. Mocht ik top vijf kunnen rijden, dan zou dat goed zijn", blikte Kevin vooruit.

Foto's van de parcoursverkenning op zaterdag: Photopress.be

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: