Eli (bij de profs) en Michael rijden volledige Superprestige

Het Nederlandse Gieten schiet zondag de Superprestige in gang. Het oudste veldritcriterium kan dit seizoen rekenen op de komst van Eli Iserbyt (bij de profs!) en van Michael Vanthourenhout.

Eli Iserbyt heeft dus de Superprestige uitgekozen voor zijn eerste regelmatigheidscriterium dat hij volledig tussen de profs afwerkt. In de Wereldbeker en de DVV Trofee rijdt hij wel nog gewoon tussen de belofterenners rond. Waarom die keuze voor de Superprestige? "Omdat de parcours me goed liggen, omdat een slechte dag geen ramp is door het puntensysteem, en door de plaats van de wedstrijden op de kalender. Ik rijd de eerste veldritmaanden veel bij de profs, en nadien meer bij de beloften in de aanloop naar de kampioenschappen. Door die aaneenschakeling van profwedstrijden hoop ik sterker te worden. Na vier wedstrijden bij de profs in Amerika voel ik al een verschil. In Waterloo ging het tweemaal vrij goed. Alleen jammer van die verre startpositie in die wereldbekers bij de profs."

Michael Vanthourenhout heeft op zijn 23ste al verschillende klassementen bij de profs achter de kiezen, maar rijdt voor het eerst alle regelmatigheidscriteriums in één seizoen. "Vorig jaar reed ik van de Superprestige enkel Ruddervoorde en Middelkerke. Nu rijd ik iets minder in de Soudal Classics, maar wel alle klassementen. De ploeg ziet me graag overal aan het werk. Daardoor zal ik ieder weekend wel iets te verdedigen hebben, maar dat moet ik eens proberen, vind ik. Ik vind in de Superprestige veel crossen die me liggen. Benieuwd hoe dat me zal lukken. Ik keerde met een vrij goed gevoel terug van de VS. Juist jammer dat ik er niet op het podium heb gestaan. Zonder pech in Iowa zat dat er misschien in."

Ook Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Dieter Vanthourenhout, Laura Verdonschot, Alicia Franck en beloften Thomas Joseph en Kobe Goossens kregen het vertrouwen van de Superprestige-organisatoren om de volledige reeks van acht af te werken.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: