Geen Klaas, wel zes van onze renners naar WK Bieles

Zes van onze renners mogen zich opmaken voor het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles van volgende week: Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout (mannen-elite), Laura Verdonschot (vrouwen u23), Alicia Franck (vrouwen-elite), Eli Iserbyt en Kobe Goossens (u23). Dat maakte de Belgische wielerbond dinsdag tijdens een persmoment bekend.

Klaas Vantornout valt dus net uit de boot. Al had hij tot een week terug ook niet meer op een WK-selectie gehoopt. "Om eerlijk te zijn: voor de wedstrijd in Fiuggi hield ik totaal geen rekening meer met een WK-selectie. Die was helemaal uit m'n hoofd. Tot mijn prestatie van zondag. Ik voel me met de week beter worden, en dan mag je weer hoop beginnen koesteren", zo reageerde Klaas dinsdagnamiddag nadat hij had vernomen dat hij naast een WK-ticket pakt.

Toch legt Klaas zich sportief neer bij zijn niet-selectie: "De Belgische wielerbond heeft het laatste woord, en daar leg ik me zeker bij neer. Na Hoogerheide vertrek ik dan maar op stage naar Calpe, waar ik goed kan trainen voor de laatste crossen. Daar wil ik ook nog wat van maken. Ik onthoud mijn tien WK-deelnames bij de profs, waarvan de uitslagen er mogen zijn, en het feit dat ik terug in aanmerking kwam voor het WK, wat vorig jaar helemaal niet het geval was."

(Foto Davy De Blieck)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: