Jurgen Mettepenningen: 'Ambitieus maar realistisch'

Het aftellen is bijna voorbij: zondag start het Belgische veldritseizoen in Eeklo. Jurgen Mettepenningen kijkt er ambitieus maar met de nodige realiteitszin naar uit. Een monoloog van onze algemeen manager als vooruitblik op het seizoen.

Net als u kijk ik al een tijd uit naar het nieuwe veldritseizoen. We hebben goed gewerkt, afgelopen zomer. En dus mogen we met ambitie de winter in. Met ambitie, maar ook met de nodige realiteitszin. We weten allemaal dat we opnieuw tegen twee fenomenen strijden: Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Podiumplaatsen zijn in hun aanwezigheid al heel veel waard.

Toch willen we ons niet zomaar neerleggen bij de suprematie van die twee. Van Kevin Pauwels verwacht ik deze winter opnieuw heel veel. Zijn twee zeges in het mountainbiken hebben hem ongetwijfeld een mentale boost bezorgd. Kevin straalde tijdens het trainingskamp in La Roche veel kracht en conditie uit, en blijft uiteraard onze 1ste kopman. Toch verwacht ik ook een nieuwe stap voorwaarts van onze tweede man in de pikorde, Michael Vanthourenhout. Dit seizoen moet hij helemaal uit de schaduw kunnen groeien en mee de rol als 2de kopman kunnen vervullen.

Eli Iserbyt staat voor een belangrijk jaar: in de beloftecategorie verwacht ik dat hij zal domineren en weinig crossen zal verliezen, en in de wedstrijden die hij met de profs zal afwerken, moet hij ook af en toe de neus aan het venster kunnen steken. We weten allemaal dat Eli een toptalent is, en als derdejaarsbelofte komt hij op de leeftijd om dat ook effectief te tonen. Klaas Vantornout, die wens ik een mooi laatste seizoen toe. Ik denk dat Klaas in staat zal zijn om in schoonheid te eindigen: zijn testen tonen aan dat hij beter is dan vorig seizoen, en ik verwacht ook dat zijn prestaties dat zullen zijn. In Oostmalle gaan we Klaas een gepast afscheid bezorgen. Van Dieter Vanthourenhout ten slotte verwacht ik dat hij net als vorig seizoen af en toe de neus aan het venster steekt en zich soms kan mengen in de debatten.

Vergeet ook onze vrouwen niet. Het vorige seizoen van Laura Verdonschot was indrukwekkend. Hopelijk kan zij deze winter die lijn niet alleen doortrekken, maar zelfs nog iets beter doen. Laura moet in staat zijn om af en toe mee te strijden voor de overwinning. Voor Alicia Franck zal het belangrijk zijn om de kloof op de toppers iets kleiner te maken. Voor al onze beloften wordt het een erg belangrijk jaar: Kobe Goossens en Thomas Joseph worden laatstejaars, onze anderen tweedejaars.

Bij onze opleidingsploeg Lares - Doltcini zie ik een sterke juniores- en nieuwelingenkern, met kandidaat-winnaars voor vele wedstrijden en uiteraard de kampioenschappen. Mijn dank gaat ook uit naar Andre Tummeleer voor zijn inzet van de voorbije jaren. Andre wordt nu afgelost door Angelo De Clercq als ploegleider van ons opleidingsteam. Angelo krijgt extra tijd en mogelijkheden om onze jeugdrenners nog beter op te leiden en de stap naar Marlux - Napoleon Games kleiner te maken.

Graag wil ik ook alle sponsors bedanken: klein of groot, zonder hun trouwe steun was het succesverhaal van Marlux - Napoleon Games en Lares - Doltcini er niet gekomen. In het bijzonder mijn dank aan Marlux voor de onvoorwaardelijke steun, aan Napoleon Games en Lares met wie we eind december als vrienden uit elkaar gaan, en aan Bingoal en Callant Verzekeringen, met wie we op 1 januari een nieuw hoofdstuk starten.

Ons absolute doel, dat blijven de kampioenschappen. Zowel het Belgisch kampioenschap in Koksijde als het wereldkampioenschap in Valkenburg. Noteer alvast deze datums met stip… Want er zit iets aan te komen! En al zeker in Valkenburg waar we met beloften Eli Iserbyt en Laura Verdonschot de twee favorieten in onze rangen hebben, en we met Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout met ambitie naar de start kunnen trekken. Wie is er steeds goed in Valkenburg en wie klopte zowel Wout van Aert als Mathieu van Der Poel een aantal jaar geleden op de mythische Cauberg? De namen van beide renners mag u zelf invullen.

Genoeg gepraat, het woord is vanaf nu aan de renners.

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: