Knie houdt Michael Vanthourenhout uit Circuit de Wallonie

We moeten het zondag in het Circuit de Wallonie zonder Michael Vanthourenhout doen. Onze jonge klimmer revalideert momenteel van een lichte overbelasting van de knie.

Michael verdween vorige week al op de tweede dag uit de Ronde van Slovakije met een opspelende linkerknie en moest nadien enkele dagen rusten. Teamdokter Frank De Winter: "Het kraakbeen aan de achterkant van de knieschijf van Michael is een beetje overbelast. Wellicht door een licht verkeerde positie op de fiets en iets meer druk vanuit één kant van zijn lichaam. We behandelen dit momenteel medisch, waarbij we het kraakbeen gaan voeden, en verder ook met stabilisatieoefeningen bij zijn kinesist. Een drama is dit niet: Michael mag zijn conditie wel onderhouden, maar moet voorlopig alle explosieve en maximale krachtinspanningen mijden om de knie te sparen. Dus competitie kan nog niet."

Gevolg is dat onze West-Vlaming moet afzeggen voor het Circuit de Wallonie van komende zondag, een wedstrijd van niveau UCI 1.2 in de regio rond Charleroi waar we met zes renners aan de start verschijnen. Michael Vanthourenhout: "Zoals ik in Slovakije rondreed, dat was echt niet plezant. Iedere trap met mijn linkerbeen deed pijn. Sindsdien gaat het al een stuk beter dankzij de behandelingen. Koersen kan ik nog niet, maar dit weekend probeer ik al een langere training af te werken zonder zware krachtinspanningen." Michael hoeft geen schrik te hebben dat dit een invloed heeft op zijn veldritseizoen: "Conditioneel is dit in de opbouw naar de winter niet zo erg, en de mensen die me behandelen vertelden me ook dat dit geen blessure is die zal blijven aanslepen."

De selectie voor het Circuit de Wallonie (zondag 19 juni): Kevin Pauwels, Dieter Vanthourenhout, Angelo De Clercq, Johan Jacobs, Thomas Joseph en Yorben Van Tichelt. Meer info: http://circuitdewallonie.be/

(Foto met dank aan fan Marc Van Est)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: