Kopmannen denken aan podium in Oostende

De jongeren van onze satellietclub Lares - Doltcini kwamen vandaag zaterdag al in actie op het BK in Oostende, morgen zondag is het de beurt aan onze renners. Onze kopmannen denken vooral aan het podium.

We moeten eerlijk zijn: de grootste kanshebber voor de Belgische titel anno 2017 zit niet in ons team. Dat Wout Van Aert de gedoodverfde topfavoriet is, zorgt wel dat Kevin Pauwels zonder veel stress naar het BK kon toeleven. "De kans dat ik kan winnen, is heel klein. Dat scheelt qua zenuwen", vertelt Kevin. "Ik had een goeie week in de aanloop naar dit BK, waarin alles normaal verliep. Of de omloop me ligt, zal ik zondag tijdens mijn verkenning zien. Moet er veel gelopen worden, dan moet ik mits een goeie dag misschien toch nog kunnen meedoen voor het podium. Ik hoop op een medaille, want ik denk dat de titel op dit parcours niet haalbaar voor me is. Al blijf ik uiteraard wel altijd hopen dat ik ooit die Belgische trui pak."

Ook Michael Vanthourenhout denkt vooral aan het podium. "Als er iemand is die Van Aert kan volgen, dan zal die dat toch maar enkele ronden kunnen volhouden", verwacht Michael. "Na een ronde of twee, drie zal het voor de tweede plek te doen zijn, verwacht ik. Voor ons komt het erop aan zo goed mogelijk te proberen starten en de twee resterende podiumplekken proberen in te nemen. Al is ook Toon Aerts zeer goed bezig. Ook hij zal op deze omloop goed uit de voeten kunnen. Van de wedstrijd in Baal onthield ik dat ook ik conditioneel stilletjes aan weer richting mijn top aan het groeien ben. Hopelijk kan ik mezelf een boost geven door ook op het BK op het podium te staan."

Klaas Vantornout kan als begenadigd loper misschien wel verrassen in Oostende. "Maar denk niet dat ik een derde Belgische titel pak. Het zou al een stunt zijn, mocht ik de derde plek kunnen pakken. Ook die kans is heel, heel klein", tempert Klaas de verwachtingen. "Al voelde ik me na een mindere maand december zondag in Baal weer beter. Tot die zware val, waar ik toch enkele dagen van heb moeten bekomen. Pas woensdag voelde ik me weer vrij goed. Donderdag op de ploegtraining ging het opnieuw echt goed."

Dieter Vanthourenhout ziet voor zichzelf geen dichte ereplaats weggelegd. "Niet op dit parcours. Het wordt een hele zware cross, met als zwaartepunt de brug nadat je van het strand komt", schat de broer van Michael het parcours in. "Ondanks goed werk op stage voel ik me de laatste weken iets minder goed. Ik zal niet de nieuwe Belgische kampioen worden, top tien is voor mij het hoogst haalbare, maar misschien kan ik wel iets doen voor de kopmannen."

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: