Laura Verdonschot keert terug in Zolder

Haar medicatiekuur zit er nog niet helemaal op, maar dinsdag keert Laura Verdonschot in haar eigen Limburg terug in competitie in Heusden-Zolder.

In de eerste helft van december werd bij Laura Verdonschot een schimmelinfectie in de darmen vastgesteld, de oorzaak van haar energiegebrek en dus haar mindere eerste seizoenshelft. Op 10 december startte ze een medicatiekuur, die intussen is afgerond. Een kuur die echter ook zijn invloed had op de spijsvertering van Laura. Om die problemen op te lossen, neemt ze nog altijd medicatie.

Terug top is ze dus nog zeker niet, maar dinsdag keert Laura wel terug in de wereldbekermanche van Heusden-Zolder. "Een cross dichtbij huis, waar ik altijd naar heb uitgekeken. Ik kan niet blijven aan de kant staan", verklaart het nummer 2 van het BK in Oostende haar keuze. "Normaal werk ik vanaf nu het geplande kerstprogramma af, met na Zolder ook Loenhout, Diegem en Baal. Ik maak er het beste van, maar verwacht geen wonderen. Ik heb de voorbije weken wel altijd getraind, maar nooit lang of intensief. En de goeie dagen wisselden af met mindere."

Of de oorzaak van de ellende, de darmschimmelinfectie, wel degelijk definitief is uitgeroeid, zal pas binnen een tweetal maand kunnen blijken. Intussen heeft Laura ook haar voedingspatroon omgegooid.

(Foto Davy De Blieck)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: