Laura Verdonschot slaat weekendje over

Zoek in Meulebeke en Ronse niet naar Laura Verdonschot. Na het rotweekend Neerpelt-Gieten gaat zij verder op zoek naar de lichamelijke reden van haar mindere seizoensstart en last ze een weekje rust in.

Een opgave in Gieten en een verre zevende plek in Neerpelt: het zandweekend van vorige week bracht helemaal niet wat Laura Verdonschot ervan had verwacht. Momenteel wordt via bloedtesten naar meer duidelijkheid gezocht. "Een eerste test bracht niets aan het licht: geen infecties, al wezen waarden er wel op dat ik de voorbije weken misschien iets te weinig heb gegeten. Dinsdag weet ik meer, want dan krijg ik een tweede bloeduitslag die verder kijkt naar mijn voeding en mijn hormonaal stelsel", vertelt Laura.

Intussen werd wel al beslist om even rust in te lassen en niet te crossen in Meulebeke en Ronse "Vandaag (vrijdag, red.) heb ik voor de eerste keer weer gefietst. Deze week heb ik verder alleen wat gelopen. Mogelijk heb ik iets te hard getraind en iets te weinig gegeten terwijl de andere renners in de VS waren. Hopelijk zorgt de rust van de voorbije dagen al voor verschil. In Zonhoven volgende week sta ik normaal weer aan de start. Hopelijk gaat het vanaf dan weer beter en beter, want het EK (op 5 november in het Tsjechische Tabor, red.) komt dichterbij. Al is het niet zo dat dat een groot doel was."

Een mindere seizoensstart, leuk is het natuurlijk niet. "Tuurlijk zit ik nu een beetje met een bang hartje. In Kessel ging het nog echt goed, tegen een toen al sterke Ellen Van Loy, maar sinds Baden gaat het minder. Ik rij constant tegen de muur aan, maar geraak er niet door. Dat merk ik ook aan mijn hartslagwaarden. Had ik niet al die supporters gehad in Neerpelt, dan denk ik niet dat ik daar nog de aankomst had gehaald."

(Foto: Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: