Mario De Clercq wil mikken op winst in eigen Grote Prijs

Een nieuw dubbel crossweekend staat voor de deur. Zaterdag is er de Brico Cross in Meulebeke, maar onze aandacht gaat uiteraard nog net iets meer naar de Grote Prijs van onze sportief coördinator Mario De Clercq van zondag in Ronse, de opener van de DVV Verzekeringen Trofee.

Zaterdag komt onze volledige ploeg aan de start in Meulebeke, uitgezonderd belofte Thomas Joseph en elites zonder contract Angelo De Clercq en Yorben Van Tichelt, die dit weekend crossen in het Engelse Derby. Zondag trekken we in volle slagorde - behalve Angelo en Yorben - naar Ronse. Naamgever en parcoursbouwer Mario De Clercq is uiteraard de aangewezen man om de staat van de ondergrond in te schatten: "Keihard en 'poerdroog'. Bijna beton, bij wijze van spreken. Het mag zaterdag nog een hele dag regenen, modder komt er niet meer. Het wordt snel, maar door het klimmen natuurlijk ook lastig", schat Mario 'zijn' omloop in.

En die harde ondergrond is geen slecht nieuws voor onze renners, die woensdag al even kwamen warmdraaien in de Hotondarena na een ploegtraining in het Kluisbos. "Het ziet er goed uit. De omloop van Ronse is niet te vergelijken met die van Gieten, een cross die voor het derde jaar op rij voor ons in het water viel. Een snel parcours zoals dat van Gieten, al dat wringen en kwakken, dat is eerder iets voor de jongeren en niet het ding voor renners van 32 en 34 zoals Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. Dat weten we allemaal. We moeten absoluut geen schrik hebben voor wat nu komt. Ronse is een mix van Vegas en Iowa, en daar stonden we telkens op het podium."

"Starten voor een podiumplaats, dat vind ik zelfs te weinig ambitie. We moeten aan de start komen met het doel om te winnen. Pas in de wedstrijd kan je die ambitie eventueel nog bijstellen. Maar met Kevin die vorig jaar tot 300 meter voor de streep vol in strijd zat voor winst, met Michael Vanthourenhout die een parcours vindt op zijn lijf en met Klaas die in Geraardsbergen en Baden heel goed was, moeten we met ambitie naar de start komen. En dan hebben we nog Eli Iserbyt bij de beloften. Met de lastige omlopen die elkaar vanaf nu opvolgen, kan ons seizoen pas nu eigenlijk helemaal beginnen."

De wedstrijd van Meulebeke (elite en beloften starten samen om 15u) wordt rechtstreeks uitgezonden op VTM, die van Ronse (12u beloften, 15u elite) op Sporza op één.

(Foto Davy De Blieck)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: