Met vier naar het EK in Pont-Château

Het Europees kampioenschap in het Franse Pont-Château krijgt vier renners van Marlux - Napoleon Games aan de start. In de Belgische selectie die vandaag werd bekendgemaakt, vinden we telkens een duo van onze profs en onze beloften terug. Man in vorm Michael Vanthourenhout mag zondag starten met ambitie, maar ook Kevin Pauwels die in Pont-Château al een belofte-WK én een wereldbekermanche won. Op het eerste EK voor eliterenners, vorig jaar in Huijbergen, finishten Kevin en Michael als derde en vierde.

Bij de beloften (die zaterdag al hun EK afwerken) maken wereldkampioen Eli Iserbyt en Thomas Joseph dan weer deel uit van het Belgische zestal. Eli bewees in Valkenburg al opnieuw over goeie benen te beschikken, terwijl Thomas door ziekte moest afzeggen voor de Nederlandse wereldbekermanche maar toch het krediet krijgt van bondscoach Rudy De Bie om zijn kunnen te tonen in Pont-Château.

Klaas Vantornout is er niet bij. Hij was in de running voor een selectie, maar besloot de kans door te geven aan het jonge veldrittalent dat België rijk is. Klaas focust zich ten volle op de Koppenbergcross twee dagen na het EK, een wedstrijd waar hij al een paar keer op het podium klom.

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: