Op avontuur naar Zwitserland en VS

Het grootste gedeelte van Marlux – Napoleon Games bevindt zich momenteel in het buitenland. Vier van onze renners staan zondag aan de start van de cross in het Zwitserse Baden, terwijl een driekoppige delegatie reeds afreisde richting VS voor het Amerikaanse wereldbekertweeluik.

Een week na de Belgische openingscross in Geraardsbergen wordt ook het Zwitserse seizoen in gang geschoten. Dat gebeurt in Baden, een UCI-wedstrijd van eerste categorie die traditioneel ook wat Belgen lokt. Deze keer trekken onze Klaas Vantornout en Eli Iserbyt de kar. Zij krijgen het gezelschap van eliterenner zonder contract Yorben Van Tichelt en belofte Thomas Joseph. Baden is niet alleen de opener van het Zwitserse seizoen maar ook van de EKZ CrossTour, een klassement dat vijf Zwitserse wedstrijden bundelt.

Drie van onze andere renners zijn al richting VS afgereisd. Kevin Pauwels, Michael en Dieter Vanthourenhout en ploegleider Danny De Bie begonnen samen met drie begeleiders vrijdagmorgen aan een lange trip die hen 24 uur later aan de andere kant van de wereldbol in Las Vegas deed belanden. Zij trainen nu enkele dagen in en om het wereldbekende gokoord, waar woensdagavond de Wereldbeker in gang wordt geschoten. Volgende zaterdag staat de tweede Amerikaanse WB-proef in Iowa geprogrammeerd. Een stevige – en dure – logistieke uitdaging voor ons hele team, in het bijzonder voor onze mecanicien Bart Risbourg die drie keer in goed een week tijd zeven goed gevulde fietsdozen moet in- en uitladen.

Enkel eliterenner zonder contract Angelo De Clercq blijft dit weekend binnen de landsgrenzen. En niet zonder succes, want hij werd zaterdag derde in de regionale veldrit in Knesselare.

Foto Baden: cxstats.com - laboures-magazine.fr

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: