Ploeg splitst zich in 2 voor Neerpelt en Gieten

Het veldritcircus is opnieuw thuisgekomen. Na het Amerikaanse avontuur staat met Neerpelt en Gieten meteen het eerste dubbelweekend op Europese bodem gepland.

Het Limburgse Neerpelt schiet zaterdag het circuit van de Soudal Classics in gang, het Noord-Nederlandse Gieten is zondag de opener van de Hansgrohe Superprestige. Twee afspraken die aan extra belang winnen door de rechtstreekse tv-uitzending op Telenet. Toch kiest het gros van de renners slechts één van de twee wedstrijden uit, en dat is ook in onze ploeg het geval.

In Neerpelt (start om 14u) brengen we de broers Michael en Dieter Vanthourenhout aan de start (zij rijden beiden niet de volledige Superprestige en starten dus niet in Gieten), en ook Klaas Vantornout. Klaas staat ook zondag aan de start in de elitewedstrijd in Gieten (start om 15u), net als Kevin Pauwels. Beloften Eli Iserbyt en Thomas Joseph komen vanaf 12u in actie in Gieten.

Eliterenners zonder contract Angelo De Clercq en Yorben Van Tichelt zijn elders te zien. Angelo (vorig weekend door ziekte aan de zijlijn geposteerd) start dit weekend in de B-crossen in Kruishoutem en Kasterlee. Yorben, woensdag tiende in het Tsjechische Tabor maar nog altijd worstelend met de gevolgen van een stevige val op training, crost dit weekend in het Zwitserse Aigle.

(Foto Davy De Blieck)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: