Ronde van Slovakije verdubbelt aantal koersdagen

De eerste zeven koersdagen staan op de teller voor Marlux - Napoleon Games, maar deze week komen er nog eens zes aan. Vandaag vertrekt ons team naar Oost-Europa voor de nationale ronde van Slovakije.

De Okolo Slovenska, oftewel de Ronde van Slovakije (het geboorteland van Peter Sagan), is een zesdaagse wedstrijd van tweede categorie op de Europese kalender van de internationale wielerfederatie UCI, en daardoor bestaat het deelnemersveld voornamelijk uit sterke continentale formaties en nationale selecties uit in totaal zestien landen. Daarvan is Marlux - Napoleon Games er eentje. Wij brengen Kevin Pauwels, Michael en Dieter Vanthourenhout, Angelo De Clercq, Thomas Joseph en Yorben Van Tichelt aan de start.

Een zestal dat morgen dinsdagavond van start gaat in een vlakke proloog en nadien nog vijf etappes in lijn voor de wielen krijgt. "Voor ieder wat wils", zo omschrijft ploegleider Danny De Bie het menu. De kortste etappe is 121 kilometer lang, de zwaarste 193 kilometer. Er wacht een aankomst bergop op een top van 1348 meter, maar ook enkele vlakkere ritten. De opdracht: "Proberen om een rit te winnen, al zat dat niet makkelijk worden. Overal rijdt men snel, ook in Oost-Europa. Er staan enkele sterke renners aan de start", weet Danny na een studie van het deelnemersveld. "Eventueel kunnen Kevin en Michael ook proberen om een goed klassement te rijden."

De zesdaagse wedstrijd met enkele lange ritten komt er op een interessant moment voor onze veldrijders, want het is de ideale springplank naar enkele wedstrijden van hoger niveau. "Kevin heeft altijd wat ambitie voor het Belgisch kampioenschap op de weg, dus komt deze rittenkoers goed uit. Bovendien is het altijd goed voor 'het kopke' van een renner om eens zes dagen te koersen in een andere omgeving en tegen andere ploegen."

Meer informatie over het rittenschema en het deelnemersveld: www.okoloslovenska.com

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: