Van crossstage in Ardennen naar laatste drieluik op de weg

De temperaturen gaan naar beneden, de nattigheid komt met grotere hoeveelheden uit de lucht gevallen, en de hashtag #crossiscoming is weer helemaal trending op de sociale media. Het veldritseizoen staat bijna voor de deur, en in de voorbereiding daarop gingen we negen dagen trainen in de Ardennen en pikken we nu nog drie koersdagen op de weg mee.

Traditioneel leggen we de voorlaatste hand aan onze voorbereiding op de veldritwinter in de Ardennen. Deze keer niet in La Roche maar in La Gleize, waar we ook de ideale omstandigheden vonden om de geplande trainingen af te werken: goed weer, heuvelachtige wegen voor onze wegtrainingen, en voor onze crosssessies een parcourtje dat werd ineen gebokst door sportief coördinator Mario De Clercq.

De merkbaar betere resultaten op de weg van de voorbije maanden werden ook weerspiegeld in het veld. “Training is natuurlijk geen wedstrijd. Maar het was indrukwekkend om onze jongens bezig te zien op het trainingskamp”, vertelt Mario. “Er zijn afgelopen zomer serieuze stappen gezet. Ik denk dat we een constantere lijn gaan kunnen trekken deze winter. Het is beter om van bij de start meteen in het goeie spoor te zitten.”

Na het wedstrijdblok dat de stage voorafging (de Grand Prix Cerami waarin Michael Vanthourenhout in een erg sterk deelnemersveld zeventiende werd, en de Franse driedaagse Kreiz Breizh waarin Thomas Joseph driemaal top-25 haalde), wachten nog drie wegwedstrijden: de Omloop Mandel-Leie-Schelde (morgen 25 augustus) in het Meulebeke van ploegleider Gianni Meersman, de Antwerp Port Epic Classic (zondag 2 september) en de kermiskoers in Izegem (donderdag 6 september).

Doel van die wedstrijden? Opnieuw wedstrijdritme opdoen na de crosstrainingen van de voorbije weken, vooraleer aan een laatste driedaags trainingskamp in het veld te beginnen. “Het wordt wennen tijdens die koersen. Voor sommige renners is het al meer dan een maand geleden dat ze koersten. Maar we hebben in de Ardennen ook veel kilometers op de weg getraind”, aldus Mario.

Op de foto: manager Jurgen Mettepenningen, aandachtig toeschouwer tijdens de stage in La Gleize

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: