Weg naar de winter loopt via Ardennen en Oost-Europa

Onze renners kennen de weg richting de volgende veldritwinter. Die loopt voor onze mannen voornamelijk via rittenkoersen in de Ardennen en Oost-Europa.

Noem de periode waarin de veldrijders zich momenteel bevinden niet zomaar een pauze: de tijd van het rusten is voorbij voor onze mannen en vrouwen. Stuk voor stuk hebben ze intussen de trainingen hervat. Rustig kilometers malen met de wegfiets, spieren versterken in de gym of opnieuw de loopschoenen aantrekken voor een rondje: wie er nu nog niet mee is begonnen, kijkt al tegen een achterstand op zijn collega-veldrijders aan.

Traditioneel wordt het pas in mei iets ernstiger voor de veldrijders, en dat is voor onze ploeg dit jaar niet anders. De eerste wedstrijden op de weg voor onze mannen zijn de kermiskoersen in het Wase Verrebroek en Puivelde, op respectievelijk 14 en 17 mei. Uiteraard staan er nog verschillende eendagswedstrijden op ons wegprogramma, maar vijf rittenkoersen vormen het hoofdbestanddeel. Dit jaar zijn dat drie voor ons vertrouwde afspraken in de Ardennen (de Ardeense Triptiek, de Ronde van Namen en de Ronde van Luik), plus twee rittenkoersen van UCI-niveau in Oost-Europa: de nationale rondes van Slovakije en Hongarije. Ons volledige zomerprogramma vindt u in de rubriek Kalender.

"In Slovakije reden we vorige zomer al, Hongarije komt erbij. Die wedstrijd komt goed uit voor de jonge beloften in onze ploeg, die zo twee rittenkoersen kunnen rijden deze zomer", geeft ploegleider Danny De Bie tekst en uitleg. "Voor de rest ziet ons programma er in grote lijnen hetzelfde uit als vorige zomer. Toen ging dat goed, dus dat moesten we niet veranderen." Voor Kevin Pauwels is er wel een kleine nieuwigheid: hij rijdt opnieuw een erg beperkt aantal MTB-wedstrijden, waaronder het Belgisch kampioenschap in Ottignies. Kevin zal verder ook de Ardeense Triptiek en de rondes van Slovakije en Luik afwerken als rittenkoersen.

Onze vrouwen stippelden uiteraard een totaal verschillend programma uit. Laura Verdonschot en Alicia Franck leggen komende zomer beiden de focus op de weg. Bedoeling is dat zij enkele keren met de nationale ploeg van het UCI-niveau kunnen proeven. De mannenkern in de ploeg krijgen beide meisjes dus niet al te vaak te zien, tenzij op de voorbereidende stage (die staat van 3 tot en met 10 mei gepland, net als de voorbije jaren op het Spaanse eiland Mallorca) en op het Belgisch kampioenschap op de weg, dat zowel voor mannen- als vrouwen-elite op zondag 25 juni wordt afgewerkt in Antwerpen. Dat BK is meteen ook het hoogtepunt op onze zomeragenda.

Het programma voor komende zomer is dus klaar, de wegfietsen zijn dat met dank aan onze trouwe sponsor Ridley Bikes en mecanicien Bart intussen ook. Onze renners kunnen de komende maanden, zoals u dat kan zien op de foto's bij dit artikel, aan de slag op de Noah's van Ridley.

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: