Wegseizoen zit er (zo goed als) op, crossstage begint

De temperaturen doen het op dit moment niet vermoeden, maar de veldritwinter nadert met rasse schreden. Het wegseizoen van onze jongens zit er zo goed als op, en vandaag start onze negendaagse trainingsstage in de Ardennen ter voorbereiding op het crossen.

De Ronde van Namen was in de eerste week van augustus onze laatste rittenkoers van dit wegseizoen. Nadien pikten onze niet-profs ook nog het Belgisch kampioenschap in Stabroek mee, weliswaar zonder uitschieters. Maar belangrijker: intussen startte onze volledige ploeg ook aan de specifieke voorbereidingen voor het crossseizoen. Op hun gloednieuwe crossfietsen van Ridley – die ze tijdens een interessant bedrijfsbezoek bij onze fietsenleverancier persoonlijk mochten oppikken – konden ze de voorbije dagen hun hart ophalen in bos en veld.

Vanaf vandaag woensdag worden de crosstrainingen verder opgekrikt, met de start van onze negendaagse trainingsstage in La Roche, een pittoresk stadje middenin de Ardennen. Daar wordt door al onze profs en niet-profs af en toe stevig gefietst op de weg, maar wordt vooral veel aandacht besteed aan de trainingen in het bos. Die worden geleid door oud-wereldkampioenen Danny De Bie en Mario De Clercq. Mario, onze sportief coördinator, bouwde opnieuw een uitdagend parcourtje waarop onze veldrijders hun kunsten op de veldritfiets nieuw leven kunnen inblazen. Met dank aan de Vlaamse eigenaar Guido Mercelis die ons toestond om zijn grond te gebruiken als oefenterrein.

“Het komt er hier vooral op neer om de nieuwe crossfiets terug onder controle te krijgen door er zoveel mogelijk op te fietsen. De crosstechniek van onze renners terug wakker maken, en de explosieve inspanningen van een veldrit simuleren", vat Mario het doel van de stage samen. "Je kan nog zo snel gefietst hebben op de weg, maar crossen is nog iets anders. We zullen hier zien hoever onze renners staan met het oog op het veldrijden. Er wordt hier ook werk gemaakt van de groepssfeer. We hebben verschillende renners die vrij dicht bij elkaar aanleunen qua kwaliteiten, en we moeten ervoor zorgen dat ze elkaar verstaan in de cross. We houden iedereen scherp.”

Mario werd afgelopen wegseizoen in de volgwagen vervangen door onze nieuwe ploegleider Danny, maar zag vanaf de zijlijn zijn renners hun niveau halen tijdens de zomer: “Kevin Pauwels haalde een goed niveau en kon zijn koersje winnen, Eli Iserbyt heeft meteen bewezen dat hij ook op de weg echt snel kan rijden, Michael Vanthourenhout kon de achterstand wegwerken die hij opliep door een knieprobleem en zijn broer Dieter bewees in de rittenkoersen dat hij duidelijk nog meer maturiteit heeft gekregen. En Klaas Vantornout, die heeft in de Ronde van Luik bewezen dat we ondanks zijn schildklierproblemen niet aan zijn niveau hoeven te twijfelen. In onze beloftekern heeft Thomas Joseph een stap vooruit gezet.”

Na de stage staan nog twee wegwedstrijden gepland om wat extra koersritme op te doen: de Schaal Sels (28/8) en Izegem Koers (8/9). Op 11 september start het veldritseizoen op de Muur van Geraardsbergen.

(Foto Davy De Blieck)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: