Zondag duiken we in de put, zaterdag naar Kruibeke

De dubbele crossweekends volgen elkaar in sneltempo op. Zondag duiken we de beruchte Kuil van Zonhoven in, maar zaterdag is er eerst de Polderscross in Kruibeke.

Brico Cross nummer drie vindt plaats in Kruibeke, vlakbij onze uitvalbasis Hamme-Zogge dus. Drie van onze renners staan aan het vertrek: de broertjes Michael en Dieter Vanthourenhout, en nog een derde West-Vlaming: Klaas Vantornout. De eliterenners en beloften starten in Kruibeke om 15u aan hun wedstrijd, rechtstreeks te zien op VTM.

Zondag wacht de Kuil van Zonhoven, decor van de tweede manche van de Hansgrohe Superprestige. Bij de eliterenners (die omwille van het WK op de weg pas om 16u30 aan hun wedstrijd beginnen) brengen we Kevin Pauwels en Klaas Vantornout aan de start, bij de beloften (start om 13u30) Eli Iserbyt en Thomas Joseph. De wedstrijd is rechtstreeks te zien bij Telenet en Proximus.

Michael en Dieter Vanthourenhout kiezen zondag net als Angelo De Clercq voor de cross in het Luxemburgse Contern, waar Dieter vorig jaar won. Yorben Van Tichelt ten slotte zou zijn geluk in het Zwitserse Steinmaur gaan zoeken, maar moet daarvoor net als voor Kruibeke ziek forfait geven.

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: