'Realistisch ambitieus en met een goed gevoel' de winter in!

Onze persvoorstelling ligt achter de rug, onze negen renners staan na een goed gevuld zomerprogramma te popelen om zondag in Geraardsbergen voor het eerst het veld in te duiken. Ook de teamleiding kijkt er uiteraard razend benieuwd, maar met een goed gevoel, naar uit. De vooruitblik van manager Jurgen Mettepenningen op de winter.

Realistisch ambitieus en met een goed gevoel: zo gaan wij de veldritwinter in. Na een mindere winter kijken we ernaar uit om een beter seizoen proberen neer te zetten. Met meer podiumplaatsen en meer overwinningen. We zijn realistisch: Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn de beste crossers. Aan onze renners om zich te verenigen en een collectief antwoord te bieden. We zijn sterk in de breedte, en moeten proberen ‘the best of the rest’ te zijn en als er kansen komen om te winnen, die ook met beide handen te grijpen.

De voortekenen zijn alvast goed: merkbaar betere resultaten in een opgewaardeerde zomer, een andere aanpak door ploegleider Gianni Meersman die progressie liet zien bij de renners, en prima testen. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt hebben op de weg finales neergezet die ze eerder nooit konden laten zien. Daar leid ik uit af dat we een stap vooruit hebben gezet.

Michael Vanthourenhout gaat het seizoen in als onze onbetwiste kopman. In mijn ogen is hij momenteel na Van der Poel en Van Aert intrinsiek de beste crosser ter wereld. Mijn geloof in Michael is erg groot, en dat werd bevestigd door zijn testen en door de mentale groei die hij heeft doorgemaakt. Michael heeft de voorbije maanden enorm goed gewerkt, een kopman waardig. Dat hij de onbetwiste kopman wordt, wil trouwens niet zeggen dat Kevin Pauwels zijn eigen kansen niet mag gaan: Kevin heeft deze zomer voor het eerst in jaren opnieuw een mooie koers gewonnen op de weg, en uitstekende testen afgelegd. Testen die merkbaar beter waren dan vorig jaar in deze periode. Hij heeft ook zijn trainingsaanpak veranderd en traint opnieuw onder de supervisie van professor Peter Hespel.

Van Eli Iserbyt verwacht ik dat hij opnieuw een stap voorwaarts zal zetten. Hij is opnieuw een jaartje sterker geworden, en hij heeft goed gewerkt. Af en toe top-5 rijden bij de profs is zijn en onze ambitie. Met zijn kwaliteiten moet dit lukken. Maar de grootste uitdaging is om opnieuw wereldkampioen te worden bij de beloften. Dieter Vanthourenhout heeft al meermaals bewezen dat hij goed is in wedstrijden die hem liggen. Laat ons hopen dat hij deze lijn komend seizoen ook kan doortrekken. Alleszins reken ik nog steeds volop op hem om ons team sterker te maken in de breedte.

Ik ben ook erg benieuwd naar onze dames Laura Verdonschot en Alicia Franck, en naar onze jeugd. Nu Laura terug gezond is, heeft ze weer alle kwaliteit om ieder weekend in de top vijf te eindigen en mee te doen voor podium. Ze heeft reeds bewezen dat ze daar thuishoort. Het geloof in onze jongeren is eveneens groot: met wereldkampioen Eli Iserbyt bij de beloften en een sterke kern bij onze nieuwelingen en juniores beschikken we in alle jeugdreeksen over winnaars die het kunnen afmaken. Met tweedejaarsjuniores Witse Meeussen, Pim Ronhaar, Luke Verburg en daarnaast nieuwkomer en Nederlands kampioen Ryan Kamp hebben we binnen Callant - Doltcini al vier jonge talenten die klaarstaan om goed omringd en zonder de grote druk door te groeien naar ons hoofdteam Marlux - Bingoal.

Ik kijk enorm uit naar de start van het veldritseizoen, maar naast het WK in Denemarken staat ook het Belgisch kampioenschap in eigen streek in Kruibeke al met stip genoteerd.

Tot slot: bedankt aan al onze sponsors, groot of klein, en al onze medewerkers. Jullie zijn de enige manier om dit team verder te laten bestaan.

Maar het allerlaatste woord, dat is aan onze renners... Succes!

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: