Kobe Goossens ruilt het veld voor de weg

De veldritcarrière van Kobe Goossens zit erop. De Brabantse belofte verlaat Marlux - Napoleon Games aan het eind van dit jaar om zich op een avontuur op de weg te storten.

Kobe begon in september aan zijn laatste seizoen als belofte in het veld, maar dat ging niet helemaal zoals gepland. “Ik werd ziek in het najaar, en dat is eigenlijk nooit echt helemaal goed gekomen. Ik moet nu een periode rusten, maar dan is er weeral een deel van het crossseizoen weg. Die tegenvallende start heeft me aan het nadenken gezet. Ik voel geen progressie meer in het veldrijden, mijn explosiviteit verbetert niet, en dus denk ik dat het beter is om alles op de weg te zetten, aangezien ik daar wel elk jaar progressie voel en op deze manier meer voldoening heb.”

Kobe zal vanaf 1 januari de kleuren van een topteam van het Belgische wegwielrennen verdedigen. “Maar wat ik zeker en vast wil doen, is Jurgen Mettepenningen en iedereen van de ploeg nog enorm bedanken voor de kans die jullie mij vorig jaar hebben gegeven. De sfeer in de ploeg en de organisatie (qua materiaal, stages, rondjes,…) is veruit de beste waar ik ooit voor reed. Het was en is heel aangenaam om in te vertoeven.”

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: