Met gezonde maar realistische ambitie richting crossseizoen

Teammanager Jurgen Mettepenningen kijkt met een gezonde, maar ook realistische ambitie uit naar het nakende veldritseizoen. Hieronder leest u zijn integrale voorwoord uit onze persmap, waarin Jurgen vooruitblikt op wat komt.

Zondag begint het veldritseizoen, maar eigenlijk hebben we onze eerste overwinning al behaald: de komst van Eli Iserbyt. Toen ik de vorige winter analyseerde, wou ik één naam absoluut in onze ploeg. En dat was Eli. Je ziet het nu al aankomen: ons nieuwe goudhaantje heeft een grote carrière voor zich. Zoals ik hem zag rondrijden op onze jaarlijkse stage in La Roche: fenomenaal.

Dankzij de komst van Eli ben ik ervan overtuigd dat we met onze beste kern ooit aan de start van het veldritseizoen verschijnen. Even goed besef ik dat we tegen een fenomeen als Wout Van Aert aan de bak moeten. Grote ambities over heel veel overwinningen hoort u me dus niet uitspreken. We zullen wel ons uiterste best doen om het nodige tegengewicht te bieden tegen Wout en Mathieu van der Poel, want we geven ons niet op voorhand gewonnen. Ja, we zullen opnieuw meespelen voor de zeges, en af en toe zal dat winnen ook lukken. Ik ben er zeker van: ook deze winter is er iets weggelegd voor ons. En het rendement voor onze sponsors zal nog verder stijgen.

Eli Iserbyt is een man voor de toekomst, Kevin Pauwels blijft deze winter onze absolute kopman. Hij verlengde zijn contract bij ons team met een extra jaar, tot eind 2018. Een bewijs van het vertrouwen dat ik nog steeds in Kevin heb. ‘Kevij’ is één van de weinige kopmannen die het veldrijden telt. Een kopman waarvan ik trots ben dat hij voor ons team crost. Met zijn kracht en explosiviteit kan hij nog jaren meedraaien aan de top. Kevin zal ook komende winter zijn wedstrijden blijven winnen.

Ook Klaas Vantornout mocht zijn contract verlengen. Tot maart 2018. Ik wou Klaas zijn carrière niet zien afsluiten bij een ander team. Daarvoor is mijn dankbaarheid en respect voor alles wat hij in het verleden voor ons heeft betekend, te groot. Met zijn ervaring behoudt Klaas een belangrijke rol in het team. In bepaalde crossen staat hij voortaan in dienst van Kevin en Michael Vanthourenhout, maar in zijn wedstrijden krijgt hij nog altijd een vrije rol. Ik geloof dat we deze winter opnieuw een betere Klaas zullen zien.

Michael Vanthourenhout schoof een plaatsje op in onze pikorde. Hij is onze tweede man, na Kevin Pauwels. Michael is opnieuw een jaartje ouder, slimmer en hopelijk ook sterker. Net als zijn broer Dieter, die dit wegseizoen een stap vooruit heeft gezet. Michael mag dit seizoen hopen op zijn eerste grote overwinning, want die zat er vorige winter al in. Hij was er een paar keer dichtbij, maar kreeg die klassementszege nog niet te pakken. Hopelijk lukt het nu wel, en kan Michael dit seizoen zijn positie aan de veldrittop helemaal innemen.

Met Michael en Eli zitten we veilig voor de toekomst. Dat jongens als zij voor ons team kiezen, vervult me met trots. Met Eli willen we echter geen stappen overslaan: hij werkt komend seizoen de drie klassementen en het WK af in de beloftecategorie. Daarnaast kan hij op het BK en in een achttal losse crossen kijken hoever hij al staat tussen de profs. Al maak ik me geen zorgen, wat dat betreft.

Uitkijken doe ik nu al naar het WK in Luxemburg. Met Eli, die er zijn beloftetitel verdedigt. En met onze profs. Als er één ding is dat ik hoop, dan wel dat Kevin zijn carrière compleet maakt door met een titel de verdiende kers op de taart te zetten. Een wereldtitel bij de profs: het blijft ook mijn grote ambitie.

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: