Zieke Thomas Joseph zegt af voor WB Valkenburg

Even balen voor Thomas Joseph: onze belofte had zich in de wereldbekerselectie voor Valkenburg geknokt, maar moet omwille van ziekte forfait geven.

Met topzesplaatsen in Gieten en Ronse had Thomas bewezen klaar te zijn voor Valkenburg, maar een infectie op de luchtwegen gooide eind deze week roet in het eten. "Ik had twee dagen koorts, afreizen naar Valkenburg had geen nut", vertelt onze Kemmelnaar. ". Ik was blij om erbij te zijn, en dan gebeurt dit. Maar ziek zijn, dat hoort erbij, en ik wilde eerlijk zijn naar de Belgische ploeg toe. Ondertussen voel ik me wel al beter en maak ik geen koorts meer, dus vanaf maandag hoop ik opnieuw redelijk te kunnen fietsen."

Thomas moet dus al uitkijken naar volgend weekend en naar 1 november. "Afwachten of ik toch mag starten op het Europees kampioenschap. Ik had van dat EK een beetje een doel gemaakt, dus hopelijk ben ik goed als ik erbij ben in de selectie. Is dat niet zo, dan is de Koppenbergcross enkele dagen later ook een mooie cross om een resultaat te proberen rijden."

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: