2018 in stijl afgesloten op podium van Diegem

2018 eindigde voor onze ploeg met een plus. In de avondcross van Diegem werkten Michael (tweede) en Denise (derde) zich tussen een mensenzee op het podium.

De Superprestige in Diegem, dat is traditioneel heel veel volk, crossen bij kunstlicht, en een heuvelachtig maar toch snel parcours. Een omloop waar veel van onze renners zich traditioneel goed voelen, en dat was ook deze keer zo. Tot plezier van onze sponsors, jaarlijks door onze manager Jurgen Mettepenningen uitgenodigd in Diegem voor een gezellige VIP-avond als extra bedankje voor hun steun van 2018.

Ons beste resultaat viel deze keer in de mannenwedstrijd te noteren: Michael Vanthourenhout had ditmaal géén pech. Integendeel: dankzij een sterke Mathieu van der Poel, die ondanks een aanrijding met een medewerker tweemaal Michael mee op sleeptouw nam, ontstond een mooie kloof op de achtervolgers. Eenmaal afgehaakt bij VDP toonde Michael zelf ook ijzersterke benen door de achtervolgers met gemak af te houden. Ook tevreden was Kevin Pauwels met zijn zesde plaats. Eli Iserbyt was 26ste, Dieter Vanthourenhout daags na zijn tiende plaats in Bredene 27ste.

Michael had naar eigen zeggen een superdag, en een gelukje bij een ongeluk: de val van Van der Poel: "Toen dat gebeurde, had ik net even een moeilijk moment. Toen ik plots weer op kop reed, kreeg mijn 'moraal' weer even een boost. En toen Mathieu terugkwam, kon ik nog een ronde aanpikken. Net de ronde waar je verder weg rijdt van de rest. Maar toen ik alleen zat, voelde ik ook dat ik mijn tempo goed kon volhouden. Sinds de stage gaat het goed. Ik ben tevreden hoe de benen aanvoelen aan het eind van de kerstperiode, en dat geeft me extra motivatie om keihard toe te werken richting BK."

Bij de vrouwen bleef Denise Betsema niet helemaal pechvrij: ze kende flink wat problemen op de schuine kant, had nog steeds niet haar allerbeste benen tot haar beschikking maar kon samen met Sanne Cant en Annemarie Worst het toch uitvechten voor winst en de resterende podiumplaatsen. Maar in de eindsprint werd Denise nog verder afgeremd door een defecte achterversnelling. Woensdag in het Zwitserse Meilen gaat ze op zoek naar haar tiende seizoenszege en eindwinst in de EKZ CrossTour. Ook Laura Verdonschot deed het trouwens goed in Diegem met haar zesde plek.

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: