203 competitiekilometers extra na GP Monseré

Terwijl het Tourpeloton Frankrijk doorkruist, koersen ook onze veldrijders. In de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, een UCI-wedstrijd van eerste categorie, deden ze weer meer dan 200 competitiekilometers op.

Thomas Joseph, die in zijn eigen Heuvelland voorbijkwam, was onze meest strijdvaardige renner tussen startplaats Ieper en de finish in Roeselare. Hij kroop een paar keer mee in een vluchtpoging, maar toen de juiste trein vertrok hadden we helaas niemand mee. Thomas was met zijn 36ste plaats wel nog onze hoogste vertegenwoordiger in de uitslag. Dieter Vanthourenhout hernam na een rustperiode in de GP Monseré, en finishte na 203 kilometer na het nodige kopwerk in dienst van de ploeg kort na het eerste peloton met daarin Thomas, Kevin Pauwels, Eli Iserbyt en Klaas Vantornout aan boord. Eerstejaarsbeloften Gianni Siebens en Tijl Pauwels kwamen na meer dan honderd kilometer koers in de problemen en haalden de aankomst niet.

De geblesseerde Michael Vanthourenhout en Kobe Goossens ontbraken in de GP Monseré. Net als Angelo De Clercq, maar hij had daar eveneens een heel erg goeie reden voor: Angelo stapte zaterdag in het huwelijksbootje met z'n Evelyn.

Uitslag:

1. Laurens Sweeck
36. Thomas Joseph op 39"
39. Eli Iserbyt
74. Klaas Vantornout
77. Kevin Pauwels
92. Dieter Vanthourenhout

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: