Achtste plaats in GP Monseré, ministage in Ardennen

In de schaduw van het WK voetbal en de Tour blijven wij ons ook tijdens de zomervakantie uiteraard voorbereiden op het komende veldritseizoen. Het gevolg: een achtste plaats in de GP Monseré en twee stevige trainingsdagen in de Ardennen.

Na een snelle wedstrijd eindigde de Grote Prijs Jempi Monseré ondanks een passage door het West-Vlaamse Heuvelland op een sprint. Thomas Joseph (archieffoto Christopher Jobb) plaatste zich daarin als achtste: een knappe prestatie voor een belofte tussen de profs op UCI 1.1-niveau. Angelo De Clercq, die de spurt had aangetrokken voor Thomas, werd nog dertiende. Ook al onze andere renners beëindigden de wedstrijd van 192 kilometer. Laura Verdonschot ging intussen koersen in de Tsjechische Tour de Feminin in en om Krasna Lipa. Nadat ze vier ritten probleemloos finishte, met een 21ste plek als uitschieter op dag 1, viel Laura letterlijk uit in de slotrit. Daardoor moest ze enkele rustdagen in acht nemen.

Onze mannen zitten intussen in de laatste voorbereiding op de Ronde van Luik (16 t.e.m. 20 juli). Die gingen ze voorbereiden met een tweedaagse ministage in de Ardennen. Eli Iserbyt was daar niet bij: hij traint twee weken in de Alpen.

Uitslag GP Monseré: 8. Thomas Joseph; 13. Angelo De Clercq; 32. Arno Debeir; 46. Kevin Pauwels; 80. Dieter Vanthourenhout op 0:49; 81. Tijl Pauwels 1:03