Afscheid in stijl: Kevin zwaait af met winst in Oostmalle!

Het afscheid van Kevin in Oostmalle werd nog zoveel mooier dan we hadden durven dromen: hij won zijn allerlaatste cross in Oostmalle. Denise maakte er zowaar zelfs een 2 op 2 van.

We kunnen het ons niet herinneren, dat onze mannen én onze vrouwen samen naar de zege snelden. In de Sluitingsprijs van Oostmalle was het dus dubbel prijs. Kevin Pauwels reed in een sterk deelnemersveld één van zijn strafste crossen uit het najaar van zijn carrière, geruggensteund door de verbale steun van enorm veel fans. Van start tot finish druk zettend, zo in staat een kopgroep van drie te doen afscheiden, en aan het eind de betere van Toon Aerts en Tom Meeusen.

Nog nooit een fiets met zoveel figuurlijke zwier aan de haak zien gaan in Oostmalle als de Ridley van Kevin. Want terugkomen op zijn beslissing om te stoppen, dat doet hij echt niet meer: “Daarvoor heb ik vandaag veel te veel afgezien. In heel mijn carrière ben ik niet vaak zo diep geweest als vandaag. Echt, echt diep. Ik hoopte om er vandaag een mooi punt achter te zetten. Maar dat ik ook zou kunnen winnen, dat had ik zeker niet verwacht.”

“Sven Nys en veel andere grote namen zijn er niet in geslaagd om in hun laatste cross nog te presteren. Ik had gehoopt om dat wel te doen. Het speelde tijdens de cross in mijn hoofd dat het mijn laatste cross is. Ik ben heel tevreden, nu. In de eerste plaats omdat ik gewonnen heb, in de tweede plaats omdat het gedaan is. Wat ik morgen doe? (Grijnst) Rusten. En daarna blijf ik waarschijnlijk nog iets in de ploeg doen, als mecanicien naast Bart.”

De overwinning van Denise Betsema maakte de euforie voor onze ploeg compleet. Denise snelde solo naar haar vijftiende zege van het seizoen met een halve minuut voorsprong en meer. Laura Verdonschot haalde met een vijfde plek de top vijf die ze een dag ervoor net had gemist. En nog eerder op de dag was Ryan Kamp (derde) erin geslaagd op het podium te staan van de beloftewedstrijd, waar Arno Debeir pech had.

Onze andere mannen-elite vonden niet helemaal hun weg in het Oostmalse zand: Dieter Vanthourenhout werd twintigste, Eli Iserbyt dertigste en Michael Vanthourenhout verliet de wedstrijd.