Baaldag tijdens Jaarmarktcross in Niel

De openingsmanche van de DVV Trofee op de Koppenberg was een stevig succes voor onze ploeg, maar dat konden we tien dagen later helaas niet herhalen tijdens het tweede luik in Niel.

Michael Vanthourenhout speelde tijdens de Jaarmarktcross immers zijn uitstekende uitgangspositie in het klassement kwijt. Door een aanrijding met een andere renner kort na een ijzersterke beginfase, maar ook omdat de benen niet helemaal mee wilden, gaf Michael toe nadat hij als vijftiende over de streep was gebold: "Om terug te komen na die val, had ik sneller moeten gaan rijden dan de eerste renners. Maar ik had al geen superdag en reed 2 slechte ronden. Ik verlies twee minuten (2'11", red.), niet echt een goeie wedstrijd dus. Maar er zijn in het klassement nog wel wedstrijden om wat tijd terug te nemen."

Helaas konden onze andere renners de hoofdrol van Michael voorin niet overnemen. Dieter Vanthourenhout stroopte de mouwen op om zijn broer terug in koers te brengen en was uiteindelijk 17e. Kevin Pauwels en Eli Iserbyt volgden als 18e en 19e. Thomas Joseph bolde na een zadelbreuk als 22ste over de streep. Laura Verdonschot mocht als eerste proeven van de eerste modder van dit seizoen en kon voor een lichtpunt zorgen: zij werd vijfde. Beloften Arno Debeir en Tijl Pauwels tot slot moesten met een 16e en 23e plek naar huis.