Beloften kiezen goeie vlucht in Ronde van Luik

Onze jongeren waren woensdag onze sterkste pionnen in de Ronde van Luik. In de derde rit schoven Yorben Van Tichelt en Eli Iserbyt mee met de goeie vlucht, al leverde dat geen dichte ereplaatsen op.

Heel vroeg in de rit trok Yorben Van Tichelt ondanks het bloedwarme weer - de temperaturen zakten niet onder de 35 graden Celcius - in de aanval in een groepje met zes. Een groep die met verloop van tijd zou aandikken tot zo'n zestig renners, waaronder ook Eli Iserbyt (archieffoto Davy De Blieck). Onze profs lieten zich verrassen: Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Dieter en Michael Vanthourenhout waren niet van de partij in dat eerste peloton en bolden met meer dan zestien minuten achterstand over de streep. Daardoor verliest Kevin zijn uitstekende uitvalspositie in het klassement. Op het moment dat de goeie trein vandaag wegreed, zat onze kopman vast achter een valpartij.

In de daguitslag plaatsten we uiteindelijk niemand helemaal voorin. Eli Iserbyt finishte op de 24ste plek op 3'40" van de dagwinnaar, Yorben Van Tichelt bolde na zijn lange vlucht uitgeput als 52ste over de streep. Toch krijgen ze beiden een figuurlijk schouderklopje van ploegleider Danny De Bie: "Van Eli vind ik dat heel knap. Vergeet niet dat hij nog niet veel heeft gekoerst en nog maar achttien jaar oud is. En Yorben reed van in de eerste kilometers aan de leiding, dus dat is ook goed." Donderdag wacht onze renners een rit van 157 kilometer met start en aankomst in Verlaine en onderweg enkele hellingen.

 Uitslag rit 3:

1. Kevin De Jonghe (Cibel)
24. Eli Iserbyt op 3'40"
52. Yorben Van Tichelt 4'08"
115. Klaas Vantornout 16'15"
116. Dieter Vanthourenhout
117. Michael Vanthourenhout
119. Kevin Pauwels

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: