Beter gevoel, maar net niet in Namen

Net geen podium bij de eliterenners, net geen overwinning bij de beloften: de resultaten bovenop de Citadel van Namen waren niet helemaal wat ze konden geweest zijn, maar we keerden wel met een positief gevoel naar huis terug.

De zesde wereldbekermanche van dit seizoen was niet bepaald de makkelijkste klus: de Citadel van Namen belooft altijd een loodzware cross. Toch had Michael Vanthourenhout daar geen schrik van: daags nadat een stel slechte benen hem naar de opgave leidde in de Scheldecross, brak hij de cross in Namen open. Maar op de versnelling van Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts had hij geen antwoord. Nadien stak Kevin Pauwels z'n neus aan het venster. Helaas reden de drie man voor hem iets te ver weg om nog kans te maken op podium.

Kevin eindigde zo als vierde, maar reed wel met de glimlach los op de rollen. "Ik voelde me goed. Tot de laatste ronden, toen kreeg ik weer last van de rug. Dat Mathieu in de laatste ronde is gevallen, heb ik zelfs niet gezien. Maar er is beterschap in vergelijking met de vorige weken. Dit lijkt al meer de oude Kevin. Zeker vandaag, maar dit is ook mijn parcours." Ook Michael trok een positieve conclusie. Na zijn blitzstart volgde een vijfde plek. "Ik moest me even herzetten na die snelle start. Maar dan kwam ik er weer door. Gisteren had ik een slechte dag, maar dat ik dit kan op deze omloop bewijst dat het conditioneel goed zit."

Dieter Vanthourenhout werd zeventiende en graait zo 34 kostbare punten mee. Helaas verdween Klaas Vantornout meteen uit de wedstrijd, want hij was het grootste slachtoffer van een massale val in de start. Klaas bleef door de pijn een tijd op de grond liggen en droop daarna af richting camper. Daar leken de verwondingen in eerste instantie mee te vallen, ondanks de pijnlijke linkerpols en -elleboog. "Neen, ik denk niet dat ik iets gebroken heb. Misschien laat ik later mijn pols in Torhout nog onderzoeken. Dju, dat dit net hier moet gebeuren. Ik had hier veel van verwacht en voelde me heel goed."

Bij de beloften moest Eli Iserbyt met plek twee en een nieuw wereldbekertruitje naar huis. En dat gaf niet helemaal voldoening, want Eli werd door een lekke band teruggeslagen toen hij op kop lag. "Jammer, want het gebeurde net na de materiaalpost. Ik had halfcross mijn tempo gevonden en een gaatje van tien seconden geslagen, maar door die lekke band kwam Tom Pidcock terug en sloeg hij een gaatje. Ik wist dat ik de betere was in de loopstroken, maar kreeg het gaatje niet meer dicht." Thomas Joseph voelde zich niet al te best en werd zestiende.

Foto's: Photopress.be

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: