Britse winst voor Thomas tijdens offday in Gavere

De offday in Niel werd uiteindelijk een offweekend voor onze profkern: ook in Gavere konden we niet uitblinken. Eliterenner zonder contract Thomas Joseph zorgde voor een doekje voor het bloeden met UCI-winst in het Britse Crawley.

Daags na zijn stevige valpartij en zadelbreuk in Niel reed Thomas Joseph (archieffoto Photopress.be) daar in Crawley alle lokale helden en Belgische puntenjagers uit de wielen. Anderhalve maand voor onze wegen scheiden, zorgt hij zo voor een leuk afscheidsgeschenkje. "Ik reed snel weg met Lander Loockx, maar 2 ronden van het einde ging ook hij eraf. Winnen is leuk. Het was al lang geleden dat dat gebeurde. Ik fiets zes, zeven jaar voor deze ploeg, en ben altijd tevreden geweest. Het is mooi om dan nog eens te kunnen winnen in mijn laatste maanden. Ik stond ook al tweemaal op het podium in Zwitserland. Jammer dat ik in de Belgische wedstrijden tot nu een paar keer pech had."

Verder werd het door een combinatie van pech, een minder fitte week voor onze kopman Michael Vanthourenhout (DNF in Gavere) en enkele 'jours sans' een weekend om snel te vergeten. Na Niel moesten we ons ook in Gavere optrekken aan een goeie beginfase voor onze mannen en een degelijk resultaat voor onze vrouwen. Nieuwkomer Denise Betsema werd bij een leerrijk debuut tiende, Laura Verdonschot 14e. Kevin Pauwels was 16e, Dieter Vanthourenhout 17e, Eli Iserbyt  24e en belofte Arno Debeir tussen de elite 27e.