Broers Vanthourenhout sluiten weekend goed af

De broertjes Vanthourenhout hoefden zondagavond niet ontevreden terug naar huis terug te keren van hun buitenlandse cross. Terwijl Dieter won in het Luxemburgse Leudelange, werd Michael vijfde in het Franse Nommay.

In de voorlaatste wereldbekermanche, in Nommay, hadden we door omstandigheden slechts drie renners aan de start. Bij de vrouwen haalde Laura Verdonschot door een offday de finish niet, bij de beloften hield ziekte Thomas Joseph weg van de start. In de eerste ronden van de wedstrijd voor mannen-elite zag het er eveneens heel somber uit wat onze prestaties betreft, maar Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels konden nadien nog heel wat posities winnen. Het bracht Michael op plaats vijf en Kevin op tien.

En dat stemde de jongste van de broers Vanthourenhout tevreden: "Omdat ik pas terug kwam van een stage in Spanje, waar ik lange trainingen afwerkte samen met Angelo De Clercq. Daardoor kwam ik vandaag met wat schrik aan de start. In de eerste twee, drie ronden ging het ook niet echt goed, maar nadien kwam ik erdoor en reed ik nog redelijk gemakkelijk naar de groep die streed voor plaats vier. Nu ga ik een rustige week in met een korte stage met de Belgische ploeg in Valkenburg. Hopelijk ben ik dan volgende week nog iets beter in Hoogerheide, waar ik mijn vierde plaats in de Wereldbeker wil verdedigen."

Broer Dieter Vanthourenhout tuimelde in de kerstperiode uit de top vijftig van de wereldbekerstand, en was daarom niet startgerechtigd in Nommay. Hij koos als alternatief voor de kleinere UCI-cross in Leudelange, die hij winnend afsloot. Bij de vrouwen deed Alicia Franck in datzelfde Leudelange een opsteker op: in de derde wedstrijd van haar terugkeer na bijna drie maand inactiviteit mocht ze het podium op als derde. Tijl Pauwels ten slotte werd tussen de elite tiende.

(Foto's Nommay: Photopress.be)