Denise aan de winst in Hittnau, goed gevoel in Hamme

Denise Betsema heeft haar groene leiderstrui van de Zwitserse EKZ CrossTour met verve verdedigd: ze won solo de A1-cross in Hittnau voor enkele sterke buitenlandse vrouwen. In Hamme konden we tot de slotmeters meestrijden voor podium.

Vanuit Belgische zijde waren alle ogen zondag gericht op Hamme. De uitvalsbasis van ons team was decor van de derde manche van de DVV Trofee, en dus de verplaatsing van bijna 1000 km na Tabor meer dan waard. Zowel Michael Vanthourenhout als Laura Verdonschot streden op een razendsnelle, bochtige omloop vol mee voor podium in een ruime groep, maar beiden pakten ze daar net naast. Michael werd vijfde bij de mannen, Laura zesde bij de vrouwen.

Michael bewijst daarmee dat het mindere weekend in Niel en Gavere puur te wijten was aan de ziekte die hij opscharrelde in de periode van het EK, en dat hij tegenwoordig een stuk regelmatiger is dan wordt beweerd. "Twee zware crossen na die ziekte, dat was toen niet echt ideaal. Ik was door die ziekte zelfs nog een beetje bevreesd voor vandaag, maar dat viel heel goed mee. Ik heb in het begin geprobeerd, me dan wat afzijdig gehouden, en dan op het einde weer geprobeerd. Maar het was moeilijk om hier iemand uit de wielen te rijden. Er was te veel wind op sommige stukken."

De conditie van Laura zit duidelijk ook weer in de positieve flow. Alleen bleek dat in Tabor niet uit de uitslag nadat bij de start iemand in haar achterwiel knalde. "Ik voelde mij gisteren heel goed. Omdat ik zo graag in Tabor kom, heb ik nog geprobeerd zover mogelijk terug te komen. Dat voelde ik vandaag wel. Het was een hogesnelheidscross: moeilijk om op te schuiven, iedereen wil bij de eerste drie rijden, en ik had het lastig om daarvoor mee te wringen. Ik was daarvoor net niet goed genoeg. Ik ga met een positief gevoel het weekend uit: gisteren een heel goed gevoel, vandaag weer bij de toppers."

Een pijnlijke rug deed Kevin Pauwels na een uitstekende start wegzakken naar de 13e plek. Op een omloop waar een goeie start van groot belang was, werkte Dieter Vanthourenhout zich toch nog richting plaats 14. Thomas Joseph werd 21e. Arno Debeir verloor veel tijd in de openingsronde van de beloftewedstrijd en finishte als 15e.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: