Denise doet de dubbel in Hulst!

Dertien: het mag dan wel een ongeluksgetal zijn volgens de wetten van het bijgeloof, maar vandaag waren wij er wel heel tevreden mee: Denise boekte daags na winst in Middelkerke haar dertiende zege van het seizoen in de Brico Cross van Hulst.

Een flink deel van de wedstrijd in Hulst moest Denise Betsema Europees kampioene Annemarie Worst voor zich dulden, maar geruggensteund door het ruim opgekomen Nederlandse en Belgische publiek ging ze in de tweede wedstrijdhelft op en over haar landgenote. Een flinke lading confetti was de verdiende beloning op de streep. Laura Verdonschot, titelverdedigster in Hulst, finishte als zevende.

Het kan dus niet op, voor Denise. "Tweemaal een zege, dat is natuurlijk supermooi. Zeker aan het eind van het seizoen. De eerste ronden moest ik hier en daar een beetje wachten. Het was moeilijk positie kiezen op dit parcours waar je vaak moeilijk kan inhalen. Eenmaal ik daar een beetje van bekomen was, ging ik op eigen tempo verder." 13 zeges, dat stilt de honger van Denise nog niet helemaal: "Eigenlijk moet er nog eentje bij: 14 is toch een mooier getal, hé. Er komen er nog twee aan, dus wie weet. Op naar dat weekend, maar eerst genieten van deze overwinningen natuurlijk."

Bij de mannen-elite ging het in de start helemaal mis voor onze kopman Michael Vanthourenhout, die in de achtergrond van het pak terecht kwam en nooit nog een rol van betekenis zou spelen. Eli Iserbyt en Kevin Pauwels namen prima over: zij streden tegen Lars van der Haar en Toon Aerts voor podium, en werden uiteindelijk vijfde en zesde. Michael en Dieter Vanthourenhout kwamen samen als 21ste en 22ste over de streep.

In de aparte beloftenwedstrijd tot slot viel een zevende plek voor Anton Ferdinande en een negende voor Ryan Kamp te noteren.

Later reacties.