Denise klimt ook op het podium in Zonhoven

We hebben De Kuil van Zonhoven met z'n allen zonder kleerscheuren overleefd, en we hielden ook een erg fraaie podiumplaats over aan de Limburgse Superprestigemanche: Denise reed naar de tweede plaats.

Daags na de winst in de Scheldecross drukte Denise Betsema opnieuw haar stempel op de wedstrijd van Zonhoven: ze speelde vooral op de stukken waar op de fiets kon gebleven worden de dominante rol in een kopgroep van drie, met daarin ook Sanne Cant en Ceylin Alvarado. Denise kreeg de twee anderen echter nooit helemaal los, en aan het eind moest ze na twee dure foutjes de wereldkampioene laten gaan. Aansluiten lukte niet meer, Alvarado afhouden wel.

"Ik maakte twee cruciale fouten in de laatste ronde. En elk foutje in het zand wordt keihard afgestraft. Ik kwam wat stil te staan, terwijl Sanne hard kon doorfietsen. Zo ontstaat er snel een groot gat. Ik zat toen ook echt helemaal stuk. Om dan dat laatste stukje nog goed te maken, dat zat er niet meer in. Superjammer, ik baal er natuurlijk ontzettend van", zei Denise achteraf in een reactie voor de tv-camera's.

Onze andere renners hielden geen te best gevoel over aan de wedstrijd: Michael Vanthourenhout streed bij de mannen goed mee voor plek vijf, maar een mindere finale deed hem op stek tien belanden. Daarmee deed hij één plaats beter dan Kevin Pauwels. Dieter Vanthourenhout was 23ste, Eli Iserbyt was al ziekjes in de Scheldecross en besliste daarom niet te starten in Zonhoven. Laura Verdonschot tot slot had daags na haar derde plaats van Antwerpen een absolute offday en haalde het einde niet.