Derde beste ploeg in openingskoers

Ons wegseizoen is van start gegaan. In de vijfdaagse Flèche du Sud in het Groothertogdom Luxemburg misten we ons debuut niet: een derde plek in het ploegenklassement weerspiegelde onze collectieve sterkte.

Ploegleider Gianni Meersman beleefde zijn vuurdoop in de volgwagen, en kon na vijf dagen koers voldaan terugkijken op de wedstrijd van het UCI-niveau 2.2. "Voor ons eerste rondje kon het niet beter, vond ik. Er was één lastige dag, op vrijdag. In een eerste pelotonnetje van een renner of 35 hadden we als één van de weinige ploegen nog drie man mee. En de twee anderen zaten in de volgende groep. Dat als eerste koers, dan moet je tevreden zijn." Die drie voorin waren Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Kevin Pauwels. Onderin vindt u alle volledige uitslagen van de Flèche du Sud.

De andere etappes finishten onze renners in een sprintend peloton. "Dat waren ritten over golvende wegen, waarin we goed konden meerijden. Al onze crossers hebben kunnen uitrijden zonder probleem, dat was het belangrijkste van deze eerste rittenkoers." Enkel wegrenner Angelo De Clercq finishte helaas niet: door koorts kon hij niet meer starten aan dag 3. Eén dag mocht Eli als vierde in het jongerenklassement zelfs de witte trui dragen, want alle renners voor hem droegen een andere leiderstrui. Dankzij een zestiende plaats in de slotrit kwam Eli in extremis de top tien van het algemene klassement binnen.

Onze volgende opdracht: de driedaagse Triptyque Ardennais eind deze week. Daarin start onze volledige mannenkern, op Angelo na. Beloften Tijl Pauwels (fraai derde in de Bergomloop Simpelveld en 12de in Kumtich) en Arno Debeir (20ste in Lendelede) gingen die klimdriedaagse voorbereiden in enkele kleinere wedstrijden. Ook Laura Verdonschot begon haar wegseizoen in het regionale circuit: zij finishte in het peloton in Mol-Sluis.

Uitslagen Flèche du Sud:

Rit 1: 27. Thomas Joseph, 38. Angelo De Clercq, 41. Eli Iserbyt, 43. Michael Vanthourenhout, 49. Dieter Vanthourenhout, 70. Kevin Pauwels
Rit 2: 14. Eli Iserbyt, 20. Thomas Joseph, 49. Dieter Vanthourenhout, 92. Kevin Pauwels, 100. Michael Vanthourenhout, 125. Angelo De Clercq op 4:54
Rit 3: 11. Michael Vanthourenhout op 0:10, 24. Eli Iserbyt, 32. Kevin Pauwels, 66. Dieter Vanthourenhout 6:05, 69. Thomas Joseph. Niet gestart: Angelo De Clercq
Rit 4: 23. Thomas Joseph, 30. Michael Vanthourenhout, 46. Eli Iserbyt, 69. Kevin Pauwels, 86. Dieter Vanthourenhout
Rit 5: 16. Eli Iserbyt, 21. Thomas Joseph, 77. Kevin Pauwels, 109. Michael Vanthourenhout, 110. Dieter Vanthourenhout
Eindstand: 10. Eli Iserbyt op 1:08, 25. Michael Vanthourenhout, 30. Kevin Pauwels, 59. Dieter Vanthourenhout 7:03, 61. Thomas Joseph 7:16

(Foto www.directvelo.com)