Derde plaats voor Kevin Pauwels in verhit Harzé

De loden hitte sloeg dinsdag ook toe tijdens de tweede etappe van de Ronde van Luik. Niet dat Kevin Pauwels daar veel last van had: na een zware tocht door de Ardennen finishte hij als derde.

Rit 2 van de Ronde van Luik was er door de vele Ardennenhellingen eentje op maat van de klimmers. Al moesten die ook met de hitte om kunnen, want de temperaturen stegen boven de dertig graden uit. Toch regende het de hele dag aanvalspogingen, onder meer van onze Dieter Vanthourenhout. Uiteindelijk viel de beslisssing op slotklim van Lorcé. In de aanloop daarnaartoe reden twee renners weg, en in de achtervolging reed Kevin Pauwels op de klim samen met een vijftiental anderen weg van een versplinterd peloton. Kevin reed op zijn beurt in de afdaling weg van die groep, wat hem op een fraaie derde plaats deed belanden.

Vorig jaar kreeg Kevin in één van de etappes van de Ronde van Luik nog een stevige figuurlijke draai rond de oren door de hitte, vandaag kon hij er beter mee om. "Ik had er wel een beetje last van, maar zo slecht als vorig jaar was het niet", reageert hij. "Dit was een rit die me goed lag, en omdat we voor de start al even de afdaling na de laatste klim hadden verkend, kon ik daar wegrijden van het groepje. Ik kreeg zelfs nog de tweede in koers in zicht, maar kon die niet meer grijpen." Kevin schuift op naar de vierde plek in het klassement. "Ik probeer nu om voorin te blijven in dat klassement. Als je goed blijft rijden, dan komt dat vanzelf." Voor Kevin is de Ronde van Luik één van zijn laatste wegwedstrijden van de zomer. Komende week gaat hij rusten, nadien focust hij zijn trainingen helemaal op de veldritwinter.

Ook al onze andere renners haalden het einde van de verhitte etappe. Michael Vanthourenhout finishte in een groep na die van Kevin, en fraai was dat de piepjonge Eli Iserbyt en de hervattende Klaas Vantornout enkele seconden later volgden en zo bewezen dat ze de zware dag goed hadden overleefd. Yorben Van Tichelt en Michaels broer Dieter volgden nog wat verderop.

Uitslag rit 2:

1. Gianni Marchand (Cibel), de 145,8 km in 3h26'21''
3. Kevin Pauwels op 45"
18. Michael Vanthourenhout 1'13"
23. Klaas Vantornout 1'21"
30. Eli Iserbyt
47. Yorben Van Tichelt 2'47"
74. Dieter Vanthourenhout 6'57"

Klassement na rit 2:

1. Gianni Marchand (Cibel)
4. Kevin Pauwels 51"
16. Michael Vanthourenhout 1'23"
27. Eli Iserbyt 1'31"
43. Yorben Van Tichelt 2'57"
58. Dieter Vanthourenhout 7'07"
97. Klaas Vantornout 19'00"

(Archieffoto met dank aan Marc Van Est)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: