Dieter (3e) en Alicia (4e) doen het goed in Rucphen

Zondag is het aan onze wereldbekerrenners in Hoogerheide. Dieter Vanthourenhout (derde) en Alicia Franck (vierde) gaven zaterdag alvast het goeie voorbeeld in Rucphen.

Het Nederlandse Rucphen was voor de renners van de tweede en derde lijn nog eens een leuke kans om zich te tonen. En dat deed Dieter Vanthourenhout, die vorige week nog won in het Luxemburgse Leudelange. Op een snelle omloop maakte Dieter een uur lang deel uit van een kopgroep van vier. Na een spannende slotfase en een stevig sprintje mocht hij dankzij zijn derde plek het podium op. Het bewijs dat Dieter in de schaduw van de top een goeie periode aan het afwerken is. "Op het BK was ik goed bezig, maar had ik veel pech. In Zonnebeke was ik niet goed, maar de dag erop in Leudelange wel. En vandaag was ook goed."

Wie iedere week netjes haar stap voorwaarts zet, is Alicia Franck. In datzelfde Rucphen liet ze met haar vierde plek verschillende rensters achter zich die volgende week het WK mogen gaan afwerken. Na vier wedstrijden staat ze dus al een eind verder dan bij haar rentree in Otegem, waar ze het niveauverschil door maandenlang blessureleed nog duidelijk voelde. "Ik zet grote stappen, vandaag in Rucphen zeker. Het ging beter dan verwacht. Na twee slechte ronden ging ik altijd maar sneller rijden. Goed voor het moraal, na al die tegenslagen. Ik kan nu tien dagen goed trainen, na vier crossen vrij dicht na elkaar weet ik waaraan ik moet werken."

Afspraak in de Parkcross in Maldegem op de woensdag na het WK, zowel voor Dieter als Alicia. Morgen verschuift onze aandacht naar de slotmanche voor de Wereldbeker in Hoogerheide, de laatste wedstrijd voor het WK in Valkenburg.