Dieter (5e) zet ons op de kaart in Sint-Niklaas

Geen van onze kopmannen of -vrouwen was erbij in de Soudal Cross van Sint-Niklaas, maar we hadden een joker om ons tóch in tv-beeld te rijden: Dieter werd vijfde na een fraaie cross.

Hij is de enige in onze ploeg die alle negen Belgische crossen van deze drukke eindejaarsperiode zal gaan rijden, maar van bij het eerste hapje toonde Dieter Vanthourenhout meteen dat hij veel zin had in dat kerstmenu. Dieter startte goed in domein De Ster, maakte een half uur deel uit van een kopgroep van vijf, en eindigde nadien in de sprint voor de vierde plaats niet eens zo ver na Tom Pidcock.

Leuk dus voor de fans van Dieter om hun chouchou nog eens prominent in beeld te zien crossen in Vlaanderen: "Ik stond dit seizoen al een paar keer op het podium in het buitenland, maar dit is m'n beste cross in België, ja. De start doet heel veel: vorige week in Zonhoven zat ik na een ronde op plek 26 met een minuut achterstand. Ik kwam ook vermoeid uit mijn stage in Mallorca, maar afgelopen week heb ik veel gerust en nu voel ik me een stuk beter. De volgende weken wordt het enkel nog crossen en losrijden. Wedstrijden zoals deze en Gullegem, dat zijn ideale kansen om mij voor de ploeg nog eens te laten zien."

Onze tweede vertegenwoordiger in Sint-Niklaas, Thomas Joseph, eindigde op de 22ste plaats.

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: