Dieter 6e in Bredene, Gianni wint thuiscross

Op de voorlaatste wedstrijddag van het jaar werd er gecrost op twee fronten. Aan de kust werd Dieter Vanthourenhout zesde bij de profs in Bredene, bij de B's in het Brabantse Vilvoorde won Gianni Siebens.

Het nieuwe parcours van de Brico Cross in Bredene werd door de vele neerslag meteen ingedoopt met veel slijk. Wat volgde, was een powercross. Niet meteen de meest geliefde omstandigheden voor Dieter Vanthourenhout, maar de meervoudige winnaar van Bredene was wel onze beste vertegenwoordiger op een zesde plek. "Constant stoempen, dat is niet echt mijn ding, maar ik voelde meteen dat ik goeie benen had", aldus Dieter, die na een dipje opnieuw de vorm gevonden heeft. "In Namen reed ik hele goeie rondetijden, en ook in Loenhout kwam ik van heel ver terug. Ik rijd ook in Diegem en Baal." Klaas Vantornout werd dertiende in Bredene, Thomas Joseph zestiende.

In de regionale wedstrijd in Vilvoorde mochten we nog eens het zegegebaar maken: tweedejaarsbelofte Gianni Siebens won er, en maakte daarmee zijn entourage heel erg blij. "Want mijn papa en mecaniciens zitten mee in de organisatie van deze nieuwe cross. Het was dus een halve thuiswedstrijd. In de eerste ronde reed ik al met Tijl weg. In de tweede ronde ging ik naar de kop en reed ik 'stillekes' van hem weg. Het was een lastige wedstrijd, met veel modder, klimmen en een technische afdaling. Dat lag me", vertelt Gianni, bezig aan een goeie periode. Tijl Pauwels werd uiteindelijk derde.

(Foto's Bredene: Photopress.be - foto's Vilvoorde: Cyclingsite)