Dieter en Alicia sluiten af met winst in Lebbeke

Afsluiten in stijl, het lukte ons vandaag in de Kleicross in Lebbeke, de allerlaatste veldrit van dit seizoen. Dieter en Michael Vanthourenhout bouwden een familiefeestje bij de mannen, Alicia Franck won bij de vrouwen.

De allergrootste toppers tekenden zowel bij de mannen als bij de vrouwen afwezig, de Belgische subtop was wel van de partij. En dus kreeg de Kleicross in Lebbeke toch nog best een hoog sportief niveau. Bij de mannen slaagden Dieter en Michael Vanthourenhout erin hun numerieke overwicht in een kopgroep van vier - met ook Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch - optimaal uit te spelen. Na verschillende prikken van de broertjes reed eerst Dieter solo weg. Michael kon nog komen aansluiten, en liet op de streep de zege aan zijn oudere broer.

Zo kreeg een moeilijke tweede seizoenshelft toch een mooie afsluiter voor Dieter. "Door een zware griepaanval kon ik in de periode van het WK tien dagen niet fietsen. Daardoor verloor ik veel van mijn niveau, maar ik verbeterde nadien wel week per week. Dat zorgde ervoor dat ik nog niet snakte naar het einde van het seizoen. Dat de omloop vandaag niet zo vuil lag als anders, dat viel ook mee. Net als het feit dat zowel Sweeck als Vermeersch foutjes maakten toen ik op kop reed. Enkel Michael, die eigenlijk sterker was dan ik, keerde nog terug", geniet Dieter na.

Angelo De Clercq werd trouwens 17de, Kevin Pauwels en Klaas Vantornout kwamen door ziekte niet aan de start.

Bij de vrouwen soleerde Alicia Franck naar haar eerste zege in onze kledij: "Ik draaide als eerste het veld in, hoorde dat Loes Sels haar start had gemist, en zette alleen door. Iedere ronde bouwde ik mijn voorsprong verder uit. Uiteindelijk was het meer dan een minuut, en dat doet nog meer deugd dan de overwinning op zich. Dit is een 'klein crosske', maar winnen blijft plezant. Maar mijn grootste zege dit seizoen, dat was toch mijn transfer naar Marlux - Napoleon Games."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: