Dieter Vanthourenhout (18e in rit 3) voelt zich prima

In rit drie van de Ronde van Slovakije werd Dieter Vanthourenhout onze beste vertegenwoordiger. Hij finishte na een opdracht van 193 kilometer als achttiende.

Ondanks enkele colletjes diende een groep van een tachtigtal renners zich in aankomstplaats Zuberec aan voor een sprint. Daarin al onze vijf resterende renners, met Dieter Vanthourenhout als beste op een achttiende plek. Een bevestiging van het goeie gevoel waarmee Dieter rondrijdt in Slovakije. "Vandaag heb ik me zelfs een beetje verbaasd. Op een colletje op vijftig kilometer voor de streep kwam ik samen met Kevin in de top-20 boven. Nadien kwamen eerst 25 en dan nog eens 30 renners terug, en zo ook alle ploegmaats. Mijn conditie is dus goed, maar ook die van de rest", vertelt de oudere broer van Michael, die op zijn beurt door kniepijn op de tweede dag uit koers verdween.

In de stand zakt onze beste vertegenwoordiger Kevin Pauwels, die zich niet bemoeide met de spurt, één plekje: van zes naar zeven. Er wachten nog twee koersdagen in Slovakije, waaronder die van morgen die opnieuw boven de 180 kilometer gaat. "Mijn eerste deelname aan de Ronde van Slovakije is een positieve ervaring", evalueert Dieter. "Het is lastig, met veel klimwerk, maar wel 'schoon' en met goeie hotels. Dit zal goed zijn voor onze conditie, als we op een goeie manier uit deze rittenkoers komen. Onderschat het niveau hier niet: de namen van de winnaars zijn misschien niet zo bekend, maar als je hun uitslagen bekijkt, merk je dat het bijna allemaal renners zijn met een verleden op een hoger niveau." Zo reed ook de winnaar van vandaag, de Oostenrijker Eibegger, een jaar in een WorldTour-ploeg.

Uitslag rit 3

1. Markus Eibegger (Oos), de 193 km in 4u32'09"
18. Dieter Vanthourenhout z.t.
29. Angelo De Clercq
39. Kevin Pauwels
71. Yorben Van Tichelt 26"
77. Thomas Joseph 1'22"

De stand

1. Mauro Finetto (Ita)
7. Kevin Pauwels op 2'03"
49. Dieter Vanthourenhout 3'24"
67. Thomas Joseph 7'33"
78. Yorben Van Tichelt 15'00"
79. Angelo De Clercq 15'25"

(Archieffoto met dank aan Marc Van Est)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: