Dieter Vanthourenhout op drie in het duister van Woerden

Broer Michael Vanthourenhout viel dit seizoen amper naast het podium, maar in de Nacht van Woerden was zijn oudere broer Dieter aan de beurt. Hij werd derde.

Lange tijd bleven Dieter Vanthourenhout, Stan Godrie en latere winnaar Lars van der Haar in elkaars buurt in de jaarlijkse avondcross in het Nederlandse Woerden, die wordt afgewerkt in kunstlicht. Uiteindelijk kon die laatste toch afstand nemen van zijn twee gezellen. In de strijd voor de tweede plek delfde Dieter het onderspit van zijn Nederlandse concullega Godrie. Met zijn derde plaats doet hij wel een plekje beter dan een jaar terug. En daardoor pikt hij weer wat UCI-puntjes op, één van de redenen van Dieter om opnieuw naar Woerden af te zakken.

Voor Yorben Van Tichelt liep de wedstrijd minder goed af. Bij een val liep hij een barstje in het duimgewricht op. Yorben toonde zijn doorzettingsvermogen door zich nadien toch nog van de twintigste naar de achtste plek te knokken en daags nadien gewoon weer op de fiets te kruipen voor zijn training.

Foto Christopher Jobb - Radsportfotos

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: