Drie dagen onderweg in hectische Ronde van Hongarije

Onze renners hebben drie dagen Ronde van Hongarije achter de rug. Tijd voor een update na wat tot dusver een behoorlijk hectische bedoening was.

Een korte tijdrit over een kilometer, waarin Jarne Driesen aanvankelijk foutief in de top tien werd gemeld, maar het uiteindelijk Thomas Joseph was die onze eerste renner bleek te zijn op de veertiende plek. Daags nadien een rit van 138 kilometer die door warmteonweders (rukwinden in combinatie met hagelbuien) diende te worden geannuleerd na zo'n tachtig kilometer koers. Gelukkig waren onze renners veilig en wel. En donderdag een wegvergissing bij het binnenrijden van de lokale ronden aan het einde van de etappe, waardoor een herstart moest gegeven worden: alle dagen was er wel al iets te beleven in de Ronde van Hongarije.

We plaatsen in die eerste echte etappe van gisteren wel twee renners in de top tien in de spurt van een uitgedund pelotonnetje: Angelo De Clercq werd vijfde, Klaas Vantornout tiende. Voor Klaas zat er nog beter in, maar hij werd na een erg attente finale helaas in de laatste kilometer afgeremd door een renner die bij een valpartij zijn achterwiel raakte. "En daardoor moest ik weer vanuit stilstand vertrekken, terwijl ik net daarvoor nog vierde zat. Jammer. Ik wist dat het een bijzonder hectische finale zou worden, vijftien minuten kwakken en wringen, maar dat moet je als crosser kunnen", vertelde Klaas, die duidelijk niet zomaar zonder ambitie meerijdt in Hongarije.

Onze drie eerstejaarsbeloften, voor wie deze rittenwedstrijd in eerste instantie werd toegevoegd aan het programma, overleven tot dusver uitstekend. "Maar de langere etappes moeten nog komen", waarschuwt ploegleider Danny De Bie.

Uitslag proloog:

1. Scott Sunderland (Aus)
14. Thomas Joseph op 4"
16. Gianni Siebens 5"
25. Klaas Vantornout
28. Jarne Driesen
37. Tijl Pauwels 6"
38. Angelo De Clercq

Uitslag rit 2:

1. Ziga Jerman (Slo)
5. Angelo De Clercq op 1"
10. Klaas Vantornout 4"
15. Gianni Siebens
17. Jarne Driesen
23. Thomas Joseph
58. Tijl Pauwels 55"

Stand:

1. Ziga Jerman (Slo)
9. Angelo De Clercq op 13"
13. Thomas Joseph 14"
15. Gianni Siebens 15"
19. Klaas Vantornout
20. Jarne Driesen
57. Tijl Pauwels 1'07"

Foto's: Tour de Hongrie (tdh.hu / Bellus Áron)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: