Drie verre ereplaatsen in voorlaatste etappe Slovakije

Kevin Pauwels (11e) en Dieter Vanthourenhout (14e) eindigden in de top vijftien van de voorlaatste rit van de Ronde van Slovakije, maar ook onze jongste deelnemer Thomas Joseph pakte een verre ereplaats.

Ook zaterdag stond het nodige klimwerk en meer dan 180 kilometer in povere natte weersomstandigheden op het programma in de Ronde van Slovakije, en dat zorgde voor het nodige uitdunningswerk in het peloton. Achter de rug van twee vluchters die het uitvochten voor de overwinning, sprintten zestig renners voor de ereplaatsen. Daarbij dus profs Kevin Pauwels en Dieter Vanthourenhout, maar ook onze tweedejaarsbelofte Thomas Joseph. Die werd als één van de jongste renners van het hele pak 25ste en bewijst daarmee opnieuw dat hij na de Ardense Triptiek en verschillende eendagskoersen ook deze zesdaagse Ronde van Slovakije zonder zware problemen doorspartelt.

"Ja, elke dag ging het hier al redelijk goed", blikt onze jongere uit het West-Vlaamse Heuvelland terug. "Ik rijd de ritten redelijk vlot uit en recupereer ook redelijk goed, al slaap ik niet zo goed. Een koers van vijf ritten na een proloog, dat doe ik wel graag. Ik reed wel al eens een wedstrijd van het 2.2 UCI-niveau, maar nog geen met zoveel klimwerk als hier. Eigenlijk ben ik daar iets te zwaar voor gebouwd en zijn de meeste ritten hier net iets te hoog gegrepen, maar toch kan ik goed aanklampen. Zonder mezelf dood te rijden, want dat heeft geen zin", aldus Thomas, die sinds het slot van vorig veldritseizoen getraind wordt door Mario De Clercq en zo andere accenten legt. "Mijn basis is iets minder dan vorige zomer, maar het gaat toch niet slechter dan toen. Ik heb geen probleem om mijn koersen uit te rijden."

We starten zondag met vijf renners aan de slotrit, want ook Angelo De Clercq en Yorben Van Tichelt reden de voorlaatste etappe uit. Zij finishten met vier minuten achterstand in een tweede peloton.

Uitslag rit 4:

1. Stephan Rabitsch (Oos), de 183 km in 4'07'13"
11. Kevin Pauwels op 32"
14. Dieter Vanthourenhout
25. Thomas Joseph
77. Angelo De Clercq 4'04"
105. Yorben Van Tichelt

(Archieffoto met dank aan Marc Van Est)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: