Driemaal op het podium in Middelkerke

Prima afsluiten, dat is wat onze renners aan het doen zijn. In Middelkerke mochten we zowel bij de mannen, de vrouwen als de beloften het podium op.

Michael Vanthourenhout had duidelijk goeie benen, bij de start van de laatste manche van de Superprestige in Middelkerke. Hij begon in een razende vaart en gooide zo de wedstrijd in een eerste plooi. Mathieu van der Poel en Tim Merlier kwamen nog terug en gingen Michael uiteindelijk vooraf aan de streep. Maar onze pion was vooral tevreden met zijn podium. “Aan het einde van het seizoen is de goesting bij iedereen een beetje op. Maar ik voelde me goed van bij de start. Mathieu volgen, dat is momenteel veel te moeilijk. En ook Tim was iets sterker. Goed dat het gelukt is om nog op het podium te staan. Ook Hulst morgen is een cross die me moet liggen.” Kevin Pauwels werd negende, Dieter Vanthourenhout 13de, Klaas Vantornout 20ste.

Bij de vrouwen slaagde Laura Verdonschot er net als in Maldegem opnieuw in om met een podiumplek de ontgoocheling van het WK lichtjes te verbijten. Zij bleef twee concullega's voor in een pittige strijd voor de derde plaats. "Dit was heel technisch. Veel optrekken uit stilstand, en dat kan ik goed dankzij mijn souplesse. Toen ik een fout maakte in de laatste ronde , dacht ik dat podium weg was. Maar ik zag dat ze voor me niet verder weg reden, reed goed door het zand, en ging als eerste door de laatste beek, want ik wist dat dat moest.  Ik ben heel blij met deze derde plek. Dit doet heel veel deugd, zeker omdat dit een klassementscross is." Alicia Franck verloor veel tijd door materiaalpech en haalde de finish niet.

Bij de beloften geen derde zege op rij voor Eli Iserbyt in zijn regenboogtrui. Hij was deze week ziekjes en maakte in Middelkerke te veel foutjes. Uiteindelijk moest hij met een tweede plek naar huis. Tijl Pauwels was negentiende, net voor Thomas Joseph, Arno Debeir pakte de 27ste plaats net voor Jarne Driesen.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: