Dubbel voor Eli in Lille, Kevin en Laura vierde

In de eerste klassementscross na het WK konden we opnieuw onze stempel drukken. Eli Iserbyt pakte in Lille dag- en eindwinst bij de beloften, Kevin Pauwels en Laura Verdonschot werden vierde bij de elites.

De regenboog ging in Lille dus niet anoniem voorbij: Eli Iserbyt kon meteen uitblinken in zijn gloednieuwe outfit van Doltcini, Lazer en Ridley. Eli controleerde de wedstrijd netjes en gaf zijn eindzege in de DVV Trofee extra glans met zijn zevende zege op acht manches. "Jammer dat dat er geen acht op acht waren. De mooiste, de Koppenbergcross, won ik niet. Maar dan win ik toch liever op het WK en EK. Ik wilde heel graag die zevende vandaag, maar de concurrentie maakte het me niet makkelijk op een parcours dat niet op mijn maat gesneden was." Met een zesde plaats stelde Thomas Joseph (na drie weken inactiviteit!) zijn derde plaats in de eindstand veilig. Tijl Pauwels werd 20ste in Lille, Jarne Driesen 24ste en Arno Debeir 35ste.

Bij de mannen-elite kon de ruime fanschare van Kevin Pauwels nog eens z'n hart verwarmen: Kevij streed achter een imponerende Mathieu van der Poel een uur lang vol mee voor plaats twee. Uiteindelijk werd hij vierde, en vooral met het gevoel was hij tevreden: "Ik had niet verwacht zo goed te zijn vandaag. Dit was één van m'n betere wedstrijden van het seizoen. Een beetje jammer dat het weer een vierde plek wordt, hopelijk sta ik dit seizoen nog eens op het podium. Vorig jaar deed ik dat in Hoogstraten, en na de wedstrijd van vandaag geloof ik er wel in dat het morgen weer goed wordt." Michael Vanthourenhout werd na een probleem met de achterrem tiende, broer Dieter Vanthourenhout veertiende. Klaas Vantornout gaf door een griepaanval forfait voor het weekend.

Onze twee vrouwen ten slotte konden terugblikken op een wedstrijd op niveau: Laura Verdonschot kon na een mindere start net als Kevin de vierde plek pakken. Alicia Franck, in Maldegem uitgeschakeld door een pijnlijke voet, reed in Lille naar de achttiende plek.