Eli doet valpartijen vergeten in Baal

Nieuwjaarsdag: da's niet alleen veel wensen, koffie & taart, of nog wat hoofdpijn van de nacht ervoor, maar traditioneel ook de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Eli Iserbyt zorgde er voor een doekje voor het bloeden na dure valpartijen voor Michael Vanthourenhout en Laura Verdonschot.

Onze gloednieuwe beloften Ryan Kamp, Maxim Dewulf en Anton Ferdinande mochten 2019 voor ons openen. Dat deden ze in Baal met een respectievelijke negende, veertiende en zeventiende plek. Laura Verdonschot (achtste) deed er resultaatgewijs iets beter. Na een sterke inhaalrace viel ze op de laatste passage van de dirt jumps. "Zo verloor ik nog twee, drie plaatsen. Maar ik onthou dat ik niet mag klagen over mijn conditie", reageerde Laura.

Bij de mannen gingen zowel Eli Iserbyt als Michael Vanthourenhout kort na de start tegen het dek. Eli kon dat snel rechtzetten, Michael knalde door een val van een collega tegen een nadarhek aan en moest als allerlaatste weer gaan achtervolgen. Hij zou uiteindelijk als negende finishen en houdt nog een marge van 45 seconden over als derde in de DVV Verzekeringen Trofee. Voorin reed Eli zelfs even helemaal aan de leiding, maar uiteindelijk pakte hij na een uur in tv-beeld net naast plaats 3 in de strijd van vier renners. Hij werd vierde, en deed daarmee één plekje beter dan Kevin Pauwels die na een sterke remonte de millimetersprint van Corné van Kessel won voor plaats vijf.

Eli maakte uiteraard een positieve analyse van zijn cross: "Dit is samen met Ruddervoorde allicht mijn beste cross van het seizoen, ja. Toen ik viel na de start kon ik gelukkig snel weer voorin komen. Ik wist dat ik dat moest doen vooraleer Mathieu van der Poel na zijn val weer vooraan zou zitten. Maar ook nadien kon ik de hele tijd blijven doorgaan. Ik had halfweg cross zelfs de indruk dat ik wat overschot had, maar op het einde was Laurens Sweeck toch nog iets beter en vond hij op de lange klim een beter spoor. Maar na de offday in Diegem ben ik tevreden."

Nog twee uitslagen: nadat hij broer Michael had bijgestaan bij zijn remonte werd Dieter Vanthourenhout achttiende in Baal, en in het Luxemburgse Pétange reed Arno Debeir bij de eliterenners naar de vierde plaats. Daarmee was Arno ook de eerste belofte.

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: